Austrijski golman nakon meča: Odbranio bih udarac da sam bio pravi
Austrijanci su veoma nezdovoljni nakon poraza na Bilinom polju

Linder se osjeća krivim za gol

Austrijski golman nakon meča: Odbranio bih udarac da sam bio pravi

M. Šljivak

Golman reprezentacije Austrije Heinz Linder uvjeren je kako bi rezultat bio drugačiji protiv Bosne i Hercegovine da je on na golu bio pravi.

Samokritični čuvar mreže Austrije tvrdi da bi sigurno odbranio šut da je imao svoj dan i da mu ovaj meč nije bio nimalo lagan.

"Uvjeren sam da bih odbranio udarac da sam bio u pravom raspoloženju", rekao je Linder, te je dodao:

"Za golmana ovo nije lagana utakmica. Nisam imao previše posla, Sebastian Prodl je napravio dobar posao u ovoj situaciji, Džeki je onemogućio da šutira desnom nogom, ali je Džeko prevario Bastija i je završio je lijevom", rekao je Linder.

Sebastian Prodl je ipak stao u zaštitu golmana kojeg ne smatra krivim za primljen pogodak.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ne osuđujem ga. Nisam golman, ali najlakše je osuđivati druge nakon poraza. Pokušao sam zaustaviti Džeku, uspio sam dotaći loptu, ne puno, ali možda je ta reakcija otežala Heinzu", rekao je Prodl.

Promo

Top Komentari

epa
cuj da je bio pravi pa da su u nas svi ostali bili pravi Pjanic, Visca pa 3 bi ti primio u prvom poluvremenu...Cuj pravi jok eto lazni...
37 0
Dobar,Los,Zao
No' kakav si bi jađo?..Krivi!
31 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi