Avantura trenera bh. premijerligaša: "Skautiraš iz šume, zaradiš prijavu, žena te ignoriše dva dana"

Bošnjaković skautirao jučerašnjeg rivala u teškim uslovima

Avantura trenera bh. premijerligaša: "Skautiraš iz šume, zaradiš prijavu, žena te ignoriše dva dana"

S. Mlaćo

FK Tuzla City sjajno je otvorio novu sezonu u Premijer ligi. Tuzlaci su u Ugljeviku sa 5:1 nadigrali Zvijezdu 09, te tako pokazali da imaju veoma kvalitetnu momčad.

Milenko Bošnjaković na klupu Tuzle City stigao je upravo iz Zvijezde 09. Kadar Zvijezde 09 mnogo se promijenio ovog ljeta, pa je Bošnjaković odlučio sedmicu ranije u generalci pratiti jučerašnjeg rivala protiv Spartaka u Subotici.

Bilo je 3:2 za Spartak, a Bošnjaković je pronašao način da skautira rivala i bar prema rezultatu posao je obavio na najbolji mogući način, iako za to nije imao normalne uslove. Čak naprotiv. Ipak, snašao se. 

Dan nakon meča prisjetio se kako je sve izgledalo.

"Voziš pet sati za Suboticu, zaradiš prijavu policije, skautiraš budućeg protivnika iz šume, pojedu te komarci, voziš nazad, fulaš put jer ti gospođa iz navigacije kaže “skreni desno”, a desno je željezna ograda, završiš pred Beogradom pa nazad za Bosnu, dva sata granice, u kući u dva sata ujutro, žena dva dana na ignor “kakva ba utakmica u dva ujutro”...pobijediš i sve teškoće zaboraviš. Živio fudbal", napisao je Bošnjaković na svom facebook profilu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Avantura do Subotice i nazad isplatila se Bošnjakoviću, koji je potpuno nadmudrio svog kolegu Borisa Savića i još jednom potvrdio da se radi o veoma ambicoznom stručnjaku pred kojim je svijetla  trenerska budućnost.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DeleteTheElite
Uvlači se Husiću u guzicu
3 4
DobarDan
Postovanje za trud..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi