Henry ovakav potez u reprezentaciji Belgije nije zaslužio!

Imao je drugačije planove

Henry ovakav potez u reprezentaciji Belgije nije zaslužio!

S. Mlaćo
Belgija je danas potpuno neočekivano dobila novog selektora. Radi se o Dominicu Tedescu koji je danas i zvanično imenovan.

Tedesco se nije povezivao sa Belgijom koja je razočarala u Kataru, no na kraju je dobio veliki izazov.

Najbliži klupi Belgijanaca bio je Thiery Henry koji je bio prvi pomoćnik sada već bivšem selektoru Robertu Martinezu. I Henry je danas završio svoju priču u ovoj reprezentaciji.

Henry nam je iznio svoje planove, voljeli bismo ga zadržati, ali ne, on neće biti dio narednog stručnog štaba“, rekao je direktor NS Belgije Piter Bosar.

Henry se očigledno naljutio i više ne želi biti 'samo' pomoćnik. Smatrao je da je pravo vrijeme da postane selektor, ali će na to morati da pričeka.

Belgija je u prvom krugu ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Tome se niko nije nadao i jasno je bilo da će Martinez brzo otići. Nakon odlaska nije dugo bio bez posla, s obzirom da je preuzeo selekciju Portugala.

Oglasi

Trenerska karijera Thierry Henryja je relativno kratka: dvije avanture kao pomoćnik u Belgiji i dok je kao šef stručnog štaba predvodio AS Monaco i Montreal Impact.

O Tedesci mnogi malo znaju.

On je rođen u Italiji, odrastao je u Njemačkoj, a vodio je i Schalke 04 i Spartak iz Moskve.

“Za mene je velika čast biti selektor Belgije. Jako se veselim ovom zadatku i izuzetno sam motiviran“, kazao je on danas.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ko će biti sa njim u stručnom štabu ostaje da se vidi

Pred Tedescom je veliki izazov jer će morati da napravi što prije uspjeh nakon katastrofe u Kataru.

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Vodio je: 2017 Erzgebirge Aue 2017–2019 Schalke 04 2019–2021 Spartak Moscow 2021–2022 RB Leipzig
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi