Ayew i Moses odveli Fenerbahče do pobjede

Super liga, 20. kolo

Ayew i Moses odveli Fenerbahče do pobjede

Posrnuli velikan turskog fudbala, Fenerbahče, se dobar dio sezone brukao, ali sada se, izgleda, polako budi.

Fenerbahče je danas na svom terenu ugostio ekipu Goztepea u 20. kolu turske Super lige i upisao pobjedu rezultatom 2:0. Bio je ovo peti vezani prvenstveni duel bez poraza za Fener i druga vezana pobjeda.

Odlično je Fener otvorio susret i već u sedmoj minuti utakmice poveo sa 1:0. Isla je prošao po desnom boku, ubacio za Soldada koji je pokušao, ali je na kraju loptu u gol poslao Andre Ayew.

Imao je Ayew još jednu dobru priliku u prvom dijelu, dok je Soldadno pogodio prečku, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

Fener je u nešto sporijem ritmu otvorio nastavak, ali šanse Goztepea da izbjegne poraz su se drastično smanjile u 50. minuti kada je Jerome zaradio crveni karton.

Domaći su trijumf potvrdili u 73. minuti. Victor Moses i Jailson su odlično kombinovali, a Nigerijac je postigao svoj prvi gol u dresu Fenerbahčea i postavio konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener je sa nova tri boda preskočio Goztepe i, barem nakratko, Kayserispor. Ekipa Fenerbahčea se sada nalazi na 12. mjestu na tabeli sa 23 boda, dok je Goztepe trenutno 13. sa bodom manje na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi