Jednom čovjeku se danas srušio cijeli svijet, više nema kome reći ni dobro jutro ni laku noć

Srceparajuća priča iz Turske

Jednom čovjeku se danas srušio cijeli svijet, više nema kome reći ni dobro jutro ni laku noć

Admin Čaušević

Dva razorna zemoljtresa koja su se u ponedjeljak pogodila Tursku su odnijele preko hiljadu života. Radi se o nezapamćenoj tragediji koja nije zaobišla ni sportiste od kojih su neki ostali bez cijele porodice. 

Najteže je svakako pomoćnom treneru Sivasspora, Ayhanu Tenbelogluu koji je u zemljotresu izgubio čak 15 članova svoje porodice i od sutra za njega praktično počinje novi život.

Ovu nezapamćenu tragediju potvrdili su iz turskog superligaša uz iskazano saučešće jednom od svojih uposlenika.

"Veoma nam je žao zbog svih stradalih. Naše saučešće. Jako nam je žao zbog jednog od pomoćnih trenera, Ayhana Tenbeloğlua. Preminulo je 15 članova njegove porodice."

"U Sivasu pada jak snijeg i to otežava situaciju. Živimo u veoma teškom danu i kao klub, dat ćemo sve od sebe da pomognemo", kazao je tehnički direktor kluba Rıza Calimbay.

Oglasi

Tenbelogulova porodica je živjela u Hatayu, jednom od gradova koji su najžešće pogođeni zemljotresom. 

On je već tri godine član stručnog štaba Sivasspora, a nema sumnje da mu je danas najteži dan u životu. 

Pod ruševinama je i dalje zatrpano 14 odbojkašica Hataya, dok nema i novih informacija o fudbaleru Christanu Atsuu koji je zaglavljen pod zidinama srušene zgrade.

Od posljedica zemljotresa je povrijeđen ili je nestao veliki broj sporista. Tako je nakon rušenja jedne dvorane pod ruševnima ostalo zatrpano 40-ak boraca.

U Turskoj su zaustavljeni svi sportski događaji, a mnogi sportski kolektivi se mobilizuju kako bi pomogli najuogroženijim.

Do sada je od poseljdica zemljotresa registrovana 1541 preminula osoba, skoro njih 10.000 je povrijeđeno. 

Top Komentari

Ss.ba
Pozivom na broj 17006 donirate 2 KM pomoci narodu Turske i Sirije. Pomozi.ba
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi