Azerbejdžan prva reprezentacija koja može početi pripreme za naredni kvalifikacioni ciklus
FOTO: EPA

Nema više ni matematike

Azerbejdžan prva reprezentacija koja može početi pripreme za naredni kvalifikacioni ciklus

Haris Zilić

Na pola smo puta u evropskim kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Septembarske akcije otkrile su nam i ime prve reprezentacije koja se može pozdraviti sa odlaskom u Katar i lagano početi pripreme za kvalifikacije za EURO 2024.godine.

Selekcija Azerbejdžana je odigrala pet mečeva u grupi A. Do kraja kvalifikacija imaju još tri meča, a za drugoplasiranom Srbijom zaostaju deset bodova, što znači da su i matematički izgubili šanse za baraž.

U sinoćnjem duelu poraženi su od Portugala sa 0:3, a Portugal i Srbija će se do kraja kvalifikacija boriti za plasman na SP u Katar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U preostalim evropskim grupama sve reprezentacije su još uvijek matematički u igri. Naravno neke će već naredno kolo izgubiti sve šanse, ali Azerbejdžanu je prvom pripao taj neslavni podatak u ovim kvalifikacijama.

Inače u pet odigranih mečeva Azerbejdžan ima četiri poraza i remi protiv Irske rezultatom 1:1 uz gol razliku 3:9. U narednom kolu 9. oktobra dočekuju upravo selekciju Irske i to će im biti prilika da počnu lagano uigravati ekipu za naredne kvalifikacije za EURO 2024. godine.

Top Komentari

King_Kenny
...mi smo se mogli poceti pripremati za sljedece kvalifikacije cim su izvucene grupe ovih kvalifikacija.
5 0
dinass
Mozemo i mi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi