Igrači žele da se Prosinečki vrati, a oglasio se i on: "Sve je moguće"
Foto: EPA

Neće dugo biti bez posla

Igrači žele da se Prosinečki vrati, a oglasio se i on: "Sve je moguće"

Neuspjeh na klupi reprezentacije BiH neće se, kako stvari stoje, odraziti na trenersku karijeru Roberta Prosinečkog.

Bivši fudbaler najvećih svjetskih klubova vodio je Zmajeve skoro dvije godine, ali ne baš najbolji rezultati u kvalifikacijama za Euro 2020. doveli su do toga da mu se N/FSBiH prije od očekivanog zahvali na saradnji.

Međutim, 50-godišnji hrvatski stručnjak, očito, neće još dugo odmarati. Posljednjih sedmica se Prosinečki uveliko pominje kao jedan od kandidata za klupu Crvene zvezde, a rado bi ga vratili i Azerbejdžanci gdje je tokom rada od 2014. do 2017. ostavio vrlo dobar dojam.

"U eri Prosinečkog igrali smo vrlo dobro. Ko god na kraju bude selektor, na igračima je da se trude i bore za tim, a Savez je taj koji će odlučiti. Ali, volio bih svakako da se vrati", izjavio je azerbejdžanski reprezentativac Mahir Emreli.

Mediji u Azerbejdžanu prenose i izjavu Prosinečkog koji nije odbacio mogućnost da se vrati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sve je moguće, vidjet ćemo. Azerbejdžan ima sve uslove za postizanje još većih rezultata", poručio je Prosinečki.

Aktuelni selektor Azerbejdžana je Nikola Jurčević koji je, zanimljivo, upravo sa 'Žutim' sarađivao u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske dok je njome kormilario Slaven Bilić.

Promo

Top Komentari

NKZ1922
Svima dobar al zato nama ne valja.. Daj Amara
4 13
Arnel925
Jarane treba se boriti novi selektor da vrati Ibisevica njegovo iskustvo bi sve znacilo u ove zadnje dvije tekme. Begovica na gol nemamo boljeg golmana i iskusnijeg. Sehic je kao dan i noc. Znaci vrati ove stare uz ove nove to je kombinacija koja nama treba
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi