Bad Blue Boysi imaju neočekivane probleme pred derbi na Poljudu

Prvi od dva velika derbija na programu sutra

Bad Blue Boysi imaju neočekivane probleme pred derbi na Poljudu

E. Škorić

Klupski fudbal se vraća ovog vikenda nakon reprezentativne stanke, a u Hrvatskoj se najviše priča o velikim derbijima koji će se odigrati na Poljudu.

Slijede dva velika okršaja Hajduka i Dinama, prvo u prvenstvu u subotu 30. marta, a potom i 3. aprila u polufinalu Kupa.

Policija je donijela novu i posebnu odredbu u smislu organizacije prilikom dolaska Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama.

Dosad je policija uglavnom navijače Dinama okupila na izlazu s autoputa u Dugopolju i gradskim busevima bi ih pratila do stadiona, no, sada će na Dugopolju ponovo izvršiti pregled navijača, ali će oni do stadiona i pod policijom pratnjom ići osobnim vozilima, što svakako predstavlja dodatan rizik u organizaciji.

Kako je Index.hr saznao, niko od prevoznika ne želi da da svoje autobuse na ustupanje navijačima jer isti budu uništeni. Zbog novog protokola bit će zatvoren put od Jokera do Poljuda od 15 sati.

Oglasi

"Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske prihvatit će organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje te će svi, nakon obavljenog pregleda, biti prepraćeni izravno do stadiona Poljud.

Preporučamo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 16 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može jamčiti pravovremeni ulazak na stadion", poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Hajduk je na svojoj zvaničnoj stranici detaljno objavio plan za navijače koji dolaze na derbi u subotu.

Utakmica se igra od 19:30 sati i jedna je od najznačajnijh u sezoni. Trenutni lider je Rijeka sa 59 bodova i njoj najviše odgovara međusobni okršaj na Poljdu, budući da Riječani imaju lako gostovanje kod posljednjeplasiranog Rudeša.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk ima 55 bodova, a treći Dinamo 54 i utakmicu manje od timova koji se nalaze ispred na tabeli. Čeka nas jako neizvjesna završnica u borbi za titulu koja bi nakon dugo vremena mogla biti daleko od Maksimira.

Samo nekoliko dana kasnije, u srijedu, Dinamo će gostovati ponovo na Poljudu u meču polufinala Kupa. U drugom polufinalu sastaju se Lokomotiva i Rijeka od 16h. Tri sata kasnije počet će veliki hrvatski derbi na Poljudu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Hocel se potamaniti vec jednom!
2 0
Brazuka
Sucic prozvao bugojno cijelo i drzavu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi