Bad Blue Boysi tajno posjetili Beograd i ostavili poruke na dvije lokacije

Prisjetili se 13. maja 1990. godine

Bad Blue Boysi tajno posjetili Beograd i ostavili poruke na dvije lokacije

E. Škorić

Najvatreniji navijači Dinama iz Zagreba su povodom godišnjice incidenta na Maksimiru doputovali u Beograd i tajno se slikali na dvije lokacije.

Pripadnici navijačke grupe Bad Blue Boys fotografisali su se na Kalemegdanu i pored stadiona Marakana sa transparentom na kojem je pisalo: "Za sve one kojih nema", a tu je i datim 13. maj 1990. godine.

Aludirali su na incident koji se dogodio na neodigranoj utakmici Dinama i Zvezde i žestokoj tuči prije samog početka duela.

Mnogi smatraju da je ta utakmica bila i uvod u rat, koji je već tih dana bio naslućivan širom Jugoslavije.

Taj je događaj američka televizijska kuća CNN uvrstila među pet nogometnih utakmica koje su promijenile svijet, a zauzeo je četvrto mjesto na listi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi