Bagarić: I ako nam se putevi opet ne susretnu, Široki će u meni uvijek imati navijača

Stameni napadač sada želi novi izazov

Bagarić: I ako nam se putevi opet ne susretnu, Široki će u meni uvijek imati navijača · Intervju

NK Široki Brijeg ne može biti zadovoljan činjenicom da je fudbalska sezona u bh. potpuno prekinuta, s obzirom da bi u suprtonom slučaju klub sa Pecare i dalje bio u borbi za mjesta u PL koja vode u Evropu, ali i za trofej osvajača Kupa BiH.

Ono što navijačima Širokog možda pada i teže jeste i činjenica da je klub, po isteku ugovora, napustio Dražen Bagarić, stameni napadač koji je u protekle dvije i po sezone pružao odlične partije na Pecari.

Ipak, između Bagarića i Širokog nema "zle krvi", dogovor je bio da on po okončanju ove sezone krene u nove, inostrane izazove.

Na početku razgovora Bagarić je želio iskoristiti priliku da iskaže zahvalnost i zadovoljstvo što je bio članom Širokog Brijega.

"Moram odmah na početu reći da mi je u Širokom Brijegu bilo super, zaista mi je zadovoljstvo što sam igrao za ovaj klub... Sa predsjednikom, direktorom, sa svima u klubu imam odličan odnos i o svima samo najbolje mišljenje. Za Široki me vežu zaista lijepe uspomene i ako nam se putevi više i ne susretnu mislim da će ovaj klub u meni uvijek imati navijača", rekao je Bagarić.

Koja je pozadina napuštanja Širokog Brijega, kaji su sada planovi?

"Pozadina je jednostavna, istakao mi je ugovor, a moje su ambicije da se oprobam u inozemstvu. Imam par opcija, pa ćemo vidjeti šta će biti. Možda ako se sve izjalovi opet zaigram za Široki - Široki u tom slučaju ima prednost nad svim ostalim klubovima u BiH", istakao je Bagarić koji je svjestan da je u najboljim godinama (27) i da je sada pravo vrijeme za novi, veći izazov.

Odluka o prekidu sezone u BiH i činjenica da je Široki ostao bez eurokupova nije uticala na odluku da napustiš Pecaru?

"Ne, nije to igralo nikakvu ulogu i da se liga nastavila bilo bi isto, jednostano imali smo dogovor da budem tu do kraja sezone, svejedno nastavila se ona ili ne, a onda da idem u inozemstvo."

Danas, kada se osvrneš na protekle dvije i po godine, kakvo je tvoje mišljenje o Premijer ligi BiH? Znamo da ne slovi za previše kvalitetnu...

"Ja sam se vratio iz Bjelorusije, gdje nisam dosta dugo igrao. Oprostio sam tamo i neke dugove, to nije ni bitno, samo da se vratim i igram. Najbitnije mi je bilo igrati i to sam dobio u Širokom. Kada sam dolazio moram priznati da nisam čuo neke bajne stvari o Premijer ligi, ali sam se nakon dvije i po godine uvjerio da je ova liga jako podcijenjena, što se mene tiče. Ima tu jako dobrih igrača, nisu stvari baš onakve kakvim ih predstavljaju kritičari. Pogledajte samo derbije u Premijer ligi, to budu strašne utakmice. Liga jeste malo čvršća, infrastruktura 'šteka', ali ima i kvaliteta", ističe doskorašnji golgeter Širokog.

Kažeš da si "sreo" dosta kvalitetnih igrača u PL, možeš li izdvojiti nekog koji te posebno impresionirao?

"Moram izdvojiti svog Dinu Ćorića, to je strašan igrač, uvjerio sam se i na svakodnevnim treninzima sa njim. Šteta kako nije uspio napraviti neki bolji inostrani transfer. Zaista je odličan, već odavno sjajno igra i mislim da će to neko morati prepoznati... Ima ih još, ali da ne bih nekog izostavio, pa da se ne naljute, izdvojit ću samo Dinu".

Za kraj, koje je za Dražena Bagarića bilo najdraže gostovanje u PL BiH, na kojem gostovanju je imao najviše motiva?

"To je sigurno Grbavica, kada god bismo igrali protiv Želje. Ambijent bude sjajan, a i mi po pravilu odlično igramo na Grbavici. Ja sam tamo igrao tri puta i mislim da nijednom nismo izgubili. Čini mi se da smo dva puta pobijedili i jednom remizirali. Ja sam na Grbavici u te tri utakmice dao dva gola i dva penala su napravljena na meni... To je definitivno moje najdraže gostovanje u PL BiH", poručio je Bagarić.

Dražen Bagarić Široki Brijeg, barem za sada, napušta nakon 70 utakmica i 25 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 27-godišnji napadač je u Široki stigao u Februaru 2018. godine nakon sezone u bjeloruskom Shakhtjor Soligorsku, a prije toga je nastupao još za izraelski Ashdod, te Split, Dugopolje i Dinaru.

Dražen Bagarić
Dražen Bagarić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

29 nastupa
19 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
4 golova
Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BlueBoys
Nece biti na LAVORU ipak je to podstanarska kombinacija, zna se gdje je hram fudbala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi