Bajević o Luliću, Begoviću, spisku... Asmir je svakako u konkurenciji

Selektor reprezentacije BiH za SportSport.ba

Bajević o Luliću, Begoviću, spisku... Asmir je svakako u konkurenciji

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević govorio je za SportSport.ba nekoliko sedmica prije objavljivanja spiska fudbalera za meč/eve play offa kroz koje možemo otići na Euro. 

Što je svakako i razumno, selektor Bajević nije želio mnogo otkrivati i govoriti o nekim fudbalerima dok s njima ne budu obavljeni finalni razgovori. Ipak, ono na šta je pristao je da priča o Senadu Luliću koji se nedavno povrijedio i Asmiru Begoviću koji čeka povratak u državni tim.

Lulić je jučer operisao skočni zglob i, kako prenose Italijani, na terenu ga neće biti mjesec i pol dana. Ipak, selektor Bajević ne gubi nadu i vjeruje kako Lulić može dobiti trku s vremenom te zaigrati u play off mečevima.

"Sigurno da se u toku sezone desi dosta povreda. Toga smo se i bojali, ali ne možemo ništa uraditi po tom pitanju. Još uvijek ne znamo ništa kada je u pitanju njegov nastup u mečevima play offa. Želimo da bude tu s nama i nadat ćemo se da će tako biti", kaže Bajević na početku razgovora za SportSport.ba.

Još uvijek nije obavio razgovor sa svim fudbalerima s kojima to želi učiniti.

"Posjetili smo nekoliko naših reprezentativaca i nastavit ćemo to raditi u narednom periodu. Ima još vremena do saopštavanja spiska igrača i iskoristit ćemo ga na najbolji mogući način".

Govorio je i o Asmiru Begoviću koji za nacionalni tim u zvaničnom meču nije nastupio već dvije i pol godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Asmir je sigurno jedan od kandidata da se nađe na spisku. Bili smo nedavno u Milanu i razgoarali s njim, ali kao što sam rekao, do objavljivanja spiska ima još vremena i ništa nije odlučeno. Nadam se da ćemo donijeti najbolje moguće odluke i da ćemo biti potpuno spremni i skoncentrisani na utakmice koje nas očekuju", kazao je na kraju Bajević.

Podsjetimo, naš nacionalni tim prvi od nadamo se dva meča u play offu za plasman na Euro ira 26. marta. Rival je Sjeverna Irska a ako je pobijedimo u meču odluke igramo protiv boljeg iz duela Republika Irska - Slovačka.

Top Komentari

DanGraf
Golmani: Nevres Fejzic, Azir Muminovic i Adnan Bobic. Desni bekovi: Anel Hebibovic i Advan Kadusic. Lijevi bekovi: Samir Efendic i Almir Bekic. Stoperi: Besim Serbecic, Enes Sipovic, Kemal Osmankovic i Denis Zvonic. Zadnji vezni: Damir Sadikovic, Omar Prses, Amer Hiros i Samir Zeljkovic. Ofanivni vezni i krila: Semir Stilic, Benjamin Tatar, Aladin Sisic, Nermin Crnkic, Asim Zec i Said Husejinovic. Napadaci: Mersudin Ahmetovic, Sulejman Krpic i Amer Bekic. Bez cetalja i ustasa. Selektor: Dusko Bajevic. Pomocno osoblje: da pripazi da nam se senilni selektor ne zaturi u hotelu i da ne udje u pogresan avion.
5 15
Pa Bajevicu jesi li ti bolan normalan, pa ne smijes nikako uzeti u razmatranje Begovica, pa covjece on je na klupi Milana i ne brani, pa kako se neko moze zvati u reprezentaciji ako ne igra vec sjedi na klupi, pogotovo kad je golman u pitanju, kako ja vidim opet se neko mjesa u poslove BH selektora, takodje od Lulica nema nista jer je povrijedjen, suma sumarum kvalifikovati se za EP 2020 bit ce veoma teško, dakle opet cemo imati BH selektora koji ne moze i ne smije sam odlucivati oko selekcije igraca za BH reprezentaciju, e to je ono što ne valja i ne vjerujem da ce Lulic biti spreman za baraz.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi