Bajramović nova prinova na Bilinom polju
Bajramović će pojačati konkurenciju uz lijevu aut liniju, gdje Zeničani nemaju veliki izbor nogometaša. Foto:FK Klis

Dojučerašnji lijevi bočni Klisa potpisao za Čelik

Bajramović nova prinova na Bilinom polju · Zvanično

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik u narednoj sezoni će sigurno imati visoke ambicije i kada je u pitanju 1.liga FBiH. Potvrda tome jeste zadržavanje kostura ekipe od prošle sezone, te dolazak novih igrača, koji su spremni da pokažu da ih crno-crveni nisu bez razloga angažovali.

Nakon što su prije dva dana ugovore potpisali Mehić i Salkanović, danas je potpis na ugovor stavio i Piljug, koji se tako vraća u matični klub, nakon što je protekle dvije sezone nastupao za Mladost i ekipu Simm-Bau.

Kada su u pitanju prinove i novi igrači na Bilinom polju, danas je ugovor potpisao još jedan igrač. Riječ je o 21-godišnjem Farisu Bajramoviću, koji na Bilino polje stiže iz ekipe Klisa. Upravo je ovaj nogometaš koji igra na pozicijama lijevog bočnog, te stopera u utakmicama doigravanja protiv Čelika skrenuo pažnju na sebe.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bajramović će pojačati konkurenciju prije svega na mjestu lijevog bočnog, gdje Zeničani imaju samo Arnautovića. Kada je u pitanju ovaj 21-godišnjak on je svoju karijeru počeo u Igmanu, da bi prešao u omladince Željezničara sa kojima se u sezoni 2019/20 okitio titulom prvaka države u juniorskoj selekciji. Nakon toga nastupao je ponovo za Igman, dok je pola godine proveo u njemačkom SV 1910 Neuhofu. Posljednju godinu dana proveo je u ekipi Klisa sa kojom se okitio titulom prvaka Druge lige FBiH, grupa "Jug".

Nakon dovođenja Mehića, Salkanovića, Piljuga i Bajramovića, crno-crveni će angažovati još trojicu nogometaša. To će biti na pozicijama golmana, stopera i krilnog napadača čime će kompletirati ekipu za narednu sezonu. Prozivka Zeničana zakazana je za ponedjeljak na Bilinom polju, kada će biti mnogo jasnije koji će igrači napustiti klub, a koji će eventualno biti posuđeni nekim od ekipa iz nižeg ranga.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi