Manchester United dobio prvo pojačanje u eri Erika ten Haga
Foto - EPA

Stiže Tyrell Malacia

Manchester United dobio prvo pojačanje u eri Erika ten Haga

Midhat Šljivak

Manchester United završio je danas prvo pojačanje u eri novog menadžera Erika ten Haga.

Novi član Crvenih đavola s Old Trafforda postat će nizozemski fudbaler Tyrell Malacia koji stiže iz redova Feyenoorda.

Ovaj 22-godišnji fudbaler proizvod je omladinske škole velikana iz Rotterdama. Igra na poziciji lijevog beka i predstavljat će konkurenciju Lukeu Shawu.

Velikan s Teatra snova će Feyenoordu za usluge ovog fudbalera isplatiti 15 miliona eura uz dodatnih dva miliona kroz razne bonuse.

Malacia je u narednim danima stići u Manchester gdje će potpisati višegodišnji ugovor s Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je svakako da je ovaj 22-godišnji fudbaler bio na korak od potpisa za Lyon. United je međutim uskočio u posljednji čas i oteo je fudbalera francuskom klubu.

Tyrell Malacia je za prvi tim Feyenoorda od 2017. godine odigrao 136 utakmica, a dobri nastupi donijeli su mu i poziv u nacionalni tim Nizozemske zakoju je odigrao pet susreta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Dobar igrac mlad igrač navijaci partizana ga dobro pamte sta im je radio u Beogradu, bio je najbolji fudbaler u pobjedi od 2-5. De Jong je pred potpisom, ali u svakom slucaju tanko je to jos da bi mogli konkurisati Totenhemu i Chelsea, a da za city i Liverpol ne govorim. Jos tu treba dobrih pojacanja i kvalitetnih igraca od odbrane sredine pa do napada
6 0
Mele
Momak je standardan na svojoj poziciji, izbacice Shawa iz tima, igra vec duze god iaoko mu je 22. Jos cijena 16 miliona, pa ovo je dobar posao sigurno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi