Bakayoka su greškom pokušali uhapsiti, on sada otkriva detalje i tvrdi da je moglo završiti kobno

"Ljudski je griješiti, ali..."

Bakayoka su greškom pokušali uhapsiti, on sada otkriva detalje i tvrdi da je moglo završiti kobno

E. Škorić

Nogometaš AC Milana Tiemoue Bakayoko postao je žrtva pogreške italijanskih policajaca koji su ga početkom jula zamijenili jednim od članova bande.

Bakayoko je doživio jedno nevjerovatno i ružno iskustvo u Milanu, pa se sada francuski veznjak osvrnuo na dešavanja s početka mjeseca. Priveden je u području Porta Garibaldi u Milanu, pošto se tragalo za osumnjičenima koji su umiješani u navodnu pucnjavu prethodne večeri.

Radilo se o sukobima bandi senegalskog i sjevernoafričkog porijekla, a Bakayoko i njegov jedan poznanik odgovarali su opisu ganstera koje su tražili. Nogometaš je pretresen, a obojici je bio uperen pištolj u glavu, no ubzro su policajci shvatili da su napravili veliku grešku.

"Ljudski je griješiti, ali su problematične metode koje su bile korištene tokom mog hapšenja. Morate imati na umu da se u filmu ne vidi sve, možda samo najtiši dio. Gađali su mene i mog druga pištoljem u podzemnoj stanici. Stvarno su nam živote doveli u opasnost", rekao je Bakayoko, dodavši:

"Posljedice su mogle biti mnogo veće i da nisam ostao pribran i da me nisu na vrijeme prepoznali, ko zna kako bi završilo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bakayoko je igrač Chelseaja od 2017. godine, ali je išao na posudbe. Od 2021. godine je u Milanu, ali nije se nametnuo i uglavnom je ulazio s klupe, pa je u šampionskoj sezoni Rossonera odigrao 14 mečeva.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti