Balakov dobio nasljednika u Bugarskoj

Dermendžijev novi selektor

Balakov dobio nasljednika u Bugarskoj

E. Škorić

Georgi Dermendžijev novi je selektor nogometne reprezentacije Bugarske.

Bivši trener Ludogoreca i Levskog dobio je čast da vodi selekciju Bugarske koju je prije tri dana napustio Krešimir Balakov.

Ovaj nekada sjajni nogometa u posljednje vrijeme bio je izložen velikom pritisku javnosti. Pod njegovim vodstvom Bugari su u ponedjeljak poraženi od Engleske s čak 6:0 u kvalifikacijama, a taj susret, između ostalog, obilježili su i rasistički ispadi dijela publike.

"Moja odluka o odlasku nema nikakve veze s premijerovim traženjem, već sam je donio jer sam izgubio strpljenje. Kada je u pitanju osiguranje utakmice, učinili smo sve što je bilo u našoj moći", izjavio je Balakov.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dermendžijev će u utorak potpisati ugovor s Bugarskom, koja je sada posljednja u grupi A u kvalifikacijama za EP sa samo tri boda iz sedam utakmica.

Dermendžijev je vodio Ludogorec do tri uzastopne titule šampiona Bugarske, a njegov tim je postao prvi bugarski predstavnik koji je ostvario pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka, kada je 2014. savladao Basel.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi