Balotelli je sebi propisao smrtnu presudu: "On više nije s nama, odobravam njegov odlazak!"

Super Mario opet zabrljao

Balotelli je sebi propisao smrtnu presudu: "On više nije s nama, odobravam njegov odlazak!"

Mario Balotelli je opet zabrljao i sada je zvanično. 

Nakon što se nije pojavio na treningu Brescije prije dva dana, ljudi iz kluba su se razočarali u njega. Pravdao se stomačnim problemima iako u tom trenutku nikome ništa nije javio već je samo nestao.

Ipak, s tim se neće izvući što je poznato već od jučer kada su italijanski mediji prenijeli kako za njega više nema budućnosti u trenutnom klubu.

Danas se oglasio i predsjednik Brescije Massimo Cellino koji kaže kako Balotelli više u mislima nije s klubom i da je sve skupa jedno veliko razočarenje.

"Pokušavam da izbjegnem pravnu akciju u slučaju Balotellija. On je čudan momak, nije više u mislima s nama i njegov odlazak odobravam. Ovo nije nužno drugačije od onoga što je radio ranije u karijeri, samo je malo anarhičan", kaže Cellino.

Brescia je inače na samom dnu Serije A sa čak devet bodova manje od sigurne zone i gotovo je jasno da će ispasti. To znači da će Balotellijev ugovor, koji važi još dvije godine, automatski biti poništen.

"Ugovor mu se automatski poništava u slučaju ispadanja u Seriju B, tako da je s velikom vjerovatnoćom na ljeto slobodan agent s obzirom na naš status na tabeli".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bivši trener Eugenio Corini brinuo se za njega. Dozvoljavao je i neka kašnjenja, nekoliko treninga s manjim tempom... Razočarani smo, vjerujem da će biti i on. Nismo doveli Marija samo zbog medijske pompe, zaista smo vjeovali kako nam može dati važan doprinos na terenu. Mislio sam, zato jer ga volim, da će kreirati nešto novo za sebe u Bresciji. Razočarani smo u njega", završio je prvi čovjek tima.

Balotelli je kroz čitavu karijer pravio probleme svim klubovima za koje je igrao. Mnogi su ga trpili zbog dobrih partija, ali kod njega više ni to ne postoji. Ove sezone je upisao samo pet golova na 19 mečeva i Bresciji sigurno neće teško pasti njegov odlazak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi