Balotelli u januaru bježi iz Italije

Želi ga Galatasaray

Balotelli u januaru bježi iz Italije

Endin Čaušević

Italijanski napadač Mario Balotelli ponovo se našao u centru pažnje nakon što ga je trener Brescije otjerao s treninga.

Balotelli se sukobio s jednim od svojih saigrača, a trener Fabio Grosso poručio mu je da napusti trening i ode kući. Super Mario je u Bresciju došao pred početak ove sezone kao slobodan igrač, ali čini se da se tu neće dugo zadržati.

Italijanski mediji prenose da Balotelli želi napustiti Apenine nakon novih rasističkih uvreda koje je dobio na meču protiv Verone. Balotelli je i predsjedniku kluba Massimu Cellinu poručio da želi da ide već u januaru.

La Gazzetta dello Sport prenosi da je interes za Balotellija već pokazao Galatasaray koji je spreman da ga angažuje već u januaru. Interes su pokazali i klubovi iz Kine, ali je Super Mario odmah poručio da ne želi da ide nigdje izvan Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Balotelli s Brescijom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a u klubu se nadaju da će od eventualne prodaje zaraditi najmanje deset miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi