Bandović: U Vitezu smo podbacili, imamo kvalitetnu ekipu i to moramo opravdati

Čuvar mreže Olimpika za SportSport.ba

Bandović: U Vitezu smo podbacili, imamo kvalitetnu ekipu i to moramo opravdati

S. Mlaćo

Olimpik nije uspio doći do tri boda u prvom kolu u Vitezu. Izabranici Dragana Radovića imali su nekoliko sjajnih prilika za postizanje pogotka, međutim mogli su i upisati poraz, ali spasio ih je u par navrata sjajni golman Dejan Bandović.

Popularni Dejo nije od onih koji će kada nije vrijeme za to pucati hvalospjeve na račun svojih saigrača. Jasno ističe da Olimpik ima kvalitetnu ekipu, jaku Upravu kluba, te posložen klub u svim segmentima, te zbog toga i rezultati na terenu moraju biti uspješni.

"Podbacili smo u Vitezu kao kolektiv. Najavili smo borbu sa Veležom za prvo mjesto, ali na terenu u Vitezu to nismo opravdali. Imali smo svoje šanse, ali smo zaista odigrali ispod svog nivoa. To kažem zbog toga što sam uvjeren da imamo kvalitetnu ekipu za Premijer ligu, a kamoli za Prvu ligu Federacije. Zbog toga moramo igrati puno bolje", kaže Bandović za SportSport.ba.

Vitez je već zaboravljen, u nedjelju na Otoku stiže Igman. Tim iz Konjica je u subotu savladao Goražde, te će sigurno doći na Otoku da otvorenom igrom pokuša do novih bodova.

"Utakmica sa Vitezom je već sumirana. Pregledali smo je ponovo, vidjeli gdje smo griješili i to je to. Posjedujemo kvalitetan igrački kadar, klub je sjajno posložen i naravno da protiv Igmana idemo na tri boda. Naš cilj je da se borimo za prvo mjesto, to moramo opravdati već u ovom meču".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kao pravi sportista respektuje najvećeg konkurenta mostarski Velež. Ipak, ističe da njegov tim ne smije praviti kikseve kao prošle sezone.

"Velež je jedina ekipa koja ima igrački kdar koji je već dugo zajedno. Dobro su vođeni, imaju kvalitetnu ekipu, igraju lijep nogomet, te uz nas imaju najbolju momčad u ligi. Ima tu još par ekipa koja će biti u vrhu, ali mislim da smo mi i Velež glavni kandidati za to prvo mjesto. Ja sam bio u Olimpiku i prošle godine, do posljednjeg kola smo se borili za prvo mjesto, te na kraju nismo uspjeli. Pravili smo te neočekivane kikseve, sada to ne smijemo ponoviti", dodao je na kraju razgovora "jedinica" tima sa Otoke Dejan Bandović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi