Određene sudije za revanš utakmice baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH
FOTO: NK Travnik/facebook

Susreti se igraju u Lukavcu i Čitluku

Određene sudije za revanš utakmice baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH

Haris Zilić

U subotu (15. juna) očekuju nas revanš dueli baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH nakon kojh ćemo saznati dva kluba koja će od naredne sezone igrati u prvoligaškom karavanu.

U Lukavcu će Radnički dočekati Famos iz Hrasnice, a prvi meč koji je odigran u Hadžićima okončan je rezultatom 2:2.

Brotnjo će u Čitluku biti domaćin Travniku, prvi susret na Piroti završen je pobjedom Travničana minimalnim rezultatom 1:0.

Pomenuti rezultati garantuju veliku borbu u subotu, a oba duela počinju u 17:30.

Određena su i službena lica za revanš duele baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH.

Oglasi

Susret u Lukavci između Radničkog i Famosa sudit će Aldin Sofić iz Zenice, pomoćnici će biti Mirza Fetić iz Zenice i Sanel Grljević iz Mostara, dok je četvrti arbitar Samir Kapo iz Kaknja.

Duel u Čitluku u kojem se sastaju Brotnjo i Travnik sudit će Drago Tabak iz Tomislavgrada.

Tabaku će pomagati Josip Begić iz Posušja i Filip Jarić iz Brčkog, a četvrti arbitar je Josip Čolić iz Kupresa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo da su pomenuta četiri tima baraž izborila kroz Drugu ligu FBiH, Famos i Travnik su bili prvaci u svojim grupama, a Brotnjo i Randički drugpolasirani, ali su izborili baraž jer prvaci Kruševo i Dinamo Donja Mahala nisu ispunjavali uslove.

Iz Prve lige FBiH ispali su FK Rudar Kakanj i FK Mladost Doboj Kakanj, tako da ćemo ova dva kluba od naredne sezone gledati u Drugoj ligi FBiH - skupina centar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi