Iza Barbareza je očito noć bez sna - Novi selektor ponovo oduševio objavom dok su svi spavali

Odlučio da se oglasi u ranim jutarnjim satima

Iza Barbareza je očito noć bez sna - Novi selektor ponovo oduševio objavom dok su svi spavali

Esmer Oštraković

Legendarni kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez jučer je i zvanično predstavljen kao novi selektor naše reprezentacije.

Na sjednici Izvršnog odbora FS BiH Barbarez je izabran za novog selektora, nakon što je ranije postalo poznato da Savo Milošević neće ostati na toj poziciji.

Nakon što je potpisao ugovor na četiri godine jučer se Barbarez po prvi put, u društvu predsjednika NFSBiH Vice Zeljkovića, te novog direktora svih reprezentacija Emira Spahića, obratio javnosti.

Više puta je u toku svog govora Barbarez ponavljao da mu treba malo vremena da shvati da je sve ovo java i da ne sanja, a očito je bilo koliko je presretan zbog izbora na mjesto selektora.

Iza njega je očito besana noć jer je rano jutros, čak u 2:28 ujutro na svom X nalogu odlučio još jednom da se oglasi.

Oglasi

Barbarez je objavio fotografiju sa svog predstavljanja na mjesto selektora Bosne i Hercegovine uz opis u vidu hashtaga.

"Nikada ne zaboravi odakle si došao", napisao je Barbarez, te je stavio zastavu Bosne i Hercegovine.

Oduševio je ovom gestom sve navijače naše reprezentacije koji su bili budni rano jutros, a sigurno će njegova objava biti dosta viđenija nešto kasnije jer ipak je Barbarez bio budan dok je veći dio države spavao.

Šta je rekao Barbarez na predstavljanju?

Sergej Barbarez jučer se obratio javnosti nakon što je i zvanično potpisao ugovor na četiri godine kao novi selektor reprezentacije BiH.

Oglasi

"Sigurno jedna velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za reprezentaciju i za Savez. Dolazimo sa velikom željom i velikim ponosom da pravimo neke velike stvari. Bilo bi nekorektno da sada komentarišem prošlost. Slijedit ćemo naš put i budite uvjereni da će sve biti 100 posto korektno", rekao je Sergej Barbarez.

Prvo pitanje za Barbareza je glasilo kava će biti fudbalska filozofija i šta možemo očekivati u dogledno vremenu od njega kao trenera?

"Imamo svoju viziju koja će se sigurno malo razlikovati od dosadašnje. Imamo potrebu da promijenimo neke stvari. Zato je i stvorena ta ekipa oko nas. Uvijek sam želio da radim sa pametnijim i iskusnijim ljudi od sebe".

Ko će biti u stručnom štabu? S obzirom na Vaš nedostatak iskustva u trenerskom poslu, možete li to nadoknaditi sa kvalitetnim stručnim štabom i autoritetom?

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Sami znate da je taj neki reprezentativni fudbal drugačiji od klupskog i pita se taj menadžerski dio posla koji bi mene najviše zanimao. Bit će tu ekipa koju ćete svi podržati. U nekim smo finalnim razgovorima...".

"Mogu li biti autoritet? Sigurno da mogu. Nadam se... Nisam ja bio samo kapiten na terenu nego i u privatnom životu. Ako imamo dobar respekt, to će sve funkcionisati dobro", dodaje Barbarez.

Top Komentari

Starigrad01
Barba lave naš.Ti voliš iz sveg srca našu domovinu. Mi to znamo.Uz tebe smo.Samo naprijed
4 0
Drakula
Od govanna se ne pravi pita ali haj
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi