Novi sastanak fudbalske vlade: Izbor selektora ili još jedna "konstruktivna" rasprava?

Danas nova sjednica

Novi sastanak fudbalske vlade: Izbor selektora ili još jedna "konstruktivna" rasprava?

Admin Čaušević

S nestrpljenjem će se čekati kraj današnje sjednice Izvršnog odbora NFBiH koja će biti održana na Ilidži. 

Sastanak bh. fudbalske vlade zakazan je za 14 sati. Iz trenutne perspektive još uvijek je teško sa sigurnošću tvrditi da će Zmajevi danas dobiti novog selektora.

U igri su dva kandidata, Sergej Barbarez i Ivaylo Petev, a dojam je da su članovi Izvršnog odbora još uvijek podijeljeni po pitanju izbora novog selektora.

Barbarez je ljubimac svih navijača, legendarni kapiten, veliki patriota, ali i osoba bez trenerskog iskustva. Iskustvo je ono što je daleko na strani Peteva, Bugarina koji ozbiljno pretendira da naslijedi Dušana Bajevića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prema aktuelnom statutu NFSBiH novi selektor treba dobiti najmanje 11 glasova od ukupno 15 članova Izvršnog odbora.

Obzirom na trenutnu atmosferu i odnos među fudbalskim vlastodršcima realnijom se čini još jedna "konstruktivna" rasprava bez konačnog epiloga.

Top Komentari

COVID19
Nadam se da ce Bugara izabrat jer ne bi volio da Sergej doživi fijasko sa ovom limitiranom ekipom. Ne treba Barbi da ga raja pljuje, ipak je to gospodin i legenda.
7 8
Ga_Zi_JA
Barbarez ili Petev, skoro ISTO..dolaskom Peteva, vladat ce MANAGERI..dolaskom BARBAREZA, smirit ce FANATIKOSE, dat ce im LAZNU NADU, a BARBA ce na kraju IZGORITI i postati KRIV..sve u svemu LOSE NAM SE PISE...da je srece BARBA bi svoj TEENERSKI ZANAT KALIO bar u nekim PIONIRIMA ili KADETIMA a ne za POKERASKIM STOLOM...ko god da dođe, bit ce MARIONETA...
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi