Barca prati nekoliko trenera, a među njima je i čovjek koji je oduševio Italiju

Valverdeu posao zavisi od Lige prvaka

Barca prati nekoliko trenera, a među njima je i čovjek koji je oduševio Italiju

E. Čaušević

Ernesto Valverde stigao je u Barcelonu na ljeto 2017. godine umjesto Luisa Enriquea, ali je s katalonskim klubom potpisao saradnju na samo dvije sezone.

Valverde je u prvoj sezoni uspio osvojiti duplu krunu, no mrlju na to baca ispadanje iz Lige prvaka u četvrtfinalu od Rome. Barca i ove sezone igra veoma dobro, no od rezultata će ovisiti i sudbina trenera ovog kluba jer njegov ugovor ističe na kraju sezone.

Iz Barcelone ne žele da pregovaraju o novom ugovoru dok ne vide kakve rezultate će Valverde ostvariti, a ostanak u Barci sigurno samo mu garantuje osvajanje Lige prvaka. U medijima se već počelo špekulisati da Barca razmatra ko bi mogao biti novi trener ako Valverde ode, te navodno na listi imaju nekoliko zanimljivih imena.

Italijanski Corriere dello Sport objavio je da Barcelona pomno prati mladog italijanskog trenera Roberto de Zerbi koji vodi Sassuolo. Ovaj 39-godišnji stručnjak je oduševio javnost u Italiji svojim razmišljanjem, te novim idejama koje je usadio u svoj tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Barcelona prati nekoliko trenera, a među njima je i De Zerbi i veoma lako bi se moglo desiti da ovaj stručnjak dobije šansu karijere, te preuzme Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi