Barcelona razbila Athletic Bilbao i nastavila potjeru za Real Madridom

Sjajna predstava na domaćem terenu

Barcelona razbila Athletic Bilbao i nastavila potjeru za Real Madridom

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu na Nou Campu odigrali su Barcelona i Athletic Bilbao, a konačan rezultat svidjet će se samo domaćim navijačima jer je njihova ekipa ostvarila pobjedu od 4:0.

Barcelona je bila apsolutni favorit na ovom susretu, ali očekivao se dosta bolji otpor od strane gostujuće ekipe.

Krenulo je sjajno za Barcelonu, onako kako se niti najveći navijači ovog kluba nisu mogli nadati. Već u 12. minuti bilo je 1:0, a gol je na asistenciju Lewandowskog postigao Dembele.

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Dembele je ovaj put asistirao, a gol je postigao Roberto, te je već tada bilo jasno šta se sprema gostima na ovom susretu.

U 22. minuti potpuna katastrofa Athletica jer je na semaforu rezultat bio 3:0. Dembele je ponovo asistirao, a gol je ovaj put postigao Lewandowski.

Sa 3:0 na semaforu se otišlo i na odmor, a gosti su se uspjeli malo konsolidovati, te su u drugom poluvremenu primili samo jedan gol.

Iako je Barcelona stvorila nekoliko sjajnih prilika u drugom poluvremenu, samo jedna lopta pronašla je put do mreže gostiju.

Igrao se 73. minut utakmice kada je Dembele upisao svoju treću asistenciju na utakmici, a gol je ovaj put postigao Torres.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je nakon ove pobjede ostala na drugom mjestu, te ima samo tri boda manje od prvoplasiranog Real Madrida.

Sa druge strane Athletic Bilbao se nalazi našestom mjestu sa osamnaest osvojenih bodova i pokušat će se uključiti u borbu za izlazak u Ligu prvaka naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

admiral1
Ma kakva Barca ostat ce na drugoj poziciji Real je prejak za sve cak i za njiha jer ljudi ubise redom
4 5
Klicko
Daj bajern da ih razbijemo,hala madrid
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti