Savić i Torres saznali kaznu za MMM obračun na zelenom terenu: Očekivano ili ne?

Bile su to pomalo nevjerovatne scene

Savić i Torres saznali kaznu za MMM obračun na zelenom terenu: Očekivano ili ne?

S. Mlaćo
Pomalo nevjerovatne scene vidjeli smo nedavno u derbiju Atletico Madrida i Barcelone. Barcelona je slavila 1:0, a pred sami kraj sudija Montero pokazao je čak dva crvena kartona. Akteri su sada saznali i kazne.

A akteri su bili Stefan Savić i Ferran Torres, koji su nakon međusobnog naguravanja pali na pod i nastavili svoj obračun.

Crnogorski štoper i španski napadač su se našli u klinču poslije kojeg su potpuno zasluženo obojica dobili crvene kartone. Torres je uhvatio Savića za glavu poslije čega je fudbaler Atletica počeo daviti svog rivala. Sve je trajalo nekoliko sekundi. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Žestok obračun nije promakao službenim licima te je sudija Montero obojicu igrača isključio i sada su saznali da ih neće biti u naredne dvije utakmice.

Čini se da su i dobro prošli, jer su zaista scene bile nesvakidašnje, a gledaoci na stadionu i putem malih ekrana bili su u nevjerici.

Savić će tako propustiti duele sa Almerijom i Valladolidom, dok Torresa neće biti protiv Getafea i Girone.

Oglasi

Problem za Barcelonu svakako će biti i neigranje sjajnog poljskog napadača Roberta Lewandowskog koji je suspenziju dobio u duelu sa Osasunom.

Barcelona je  trenutno na liderskoj poziciji u La Ligi i uspjela je 'preskočiti' Real Madrid koji je kiksao protiv Villarreala u posljednjem kolu.

Na drugoj strani Atletico Madrid je na petom mjestu i nikako Madriđani ne mogu biti zadovoljni. Sve više se spominje i odlazak trenera Diega Simeonea, a to bi se trebalo desiti na kraju sezone.

Argentinac ima ugovor sa Jorgandžijama do ljeta 2024. godine, ali po svemu sudeći na klupi Atletica gledat ćemo ga gledati još pola godine.

Simeone je ove sezone ispao sa Atelticom u grupnoj fazi Lige prvaka, gdje su zauzeli posljednje mjesto u konkurenciji Club Bruggea, Bayer Leverkusena i Porta, što je svakako izazvalo dosta špekulacija i nezadovoljstva.

U Atleticu smatraju da je nakon 12 godina potrebno malo osvježenja i promjena, a sigurno da je boravak argentinskog stručnjaka na klupi Atletica jedna od najupečatljivijih era u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Simeone je klub preuzeo 2011. godine, a nakon toga je stigao preporod Jorgandžija.

Pod vodstvom Diega Simeona Ateltico je osvojio dvije titule prvaka Španije, dva puta su bili osvajači Evropa lige, igrali su dva finala Lige prvaka, a osvajali su i Kup kralja te dva puta Super kup Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi