Tuchel je "razotkriven" - tajno u petak nazvao skupog fudbalera, nagovara ga na dolazak u Bayern

Vode se pregovori

Tuchel je "razotkriven" - tajno u petak nazvao skupog fudbalera, nagovara ga na dolazak u Bayern

Edmir Škorić

Thomas Tuchel (50) lično radi na dovođenju fudbalera Barcelone, iako Katalonci ne žele da izgube čovjeka bez kojeg ne mogu da zamisle svoj tim.

Bayern će već u januaru dovoditi igrače, a primarnim se smatra dovođenje dobrog defanzivca. Thomas Tuchel je sastavio popis želja, a na vrhu je stoper Barcelone Ronald Araujo (24) čija je tržišna vrijednost 70 miliona eura.

Kako piše Sky, u petak je došlo do telefonskog razgovora između trenera Bayerna, sportskog direktora Christopha Freunda (46) i samog Arauja. U ovom razgovoru, trener Bayerna je rekao da je jasno dao znak Barcinom profesionalcu da je zainteresovan da ga potpiše tokom zime.

„Neću to ni na koji način komentarisati. Govorim samo o našim igračima", rekao je Tuchel prije utakmice sa Eintrachtom u Frankfurtu.

Ako je i bilo nekih dilema hoće li Tuchel dovesti stopera, one su otklonjene jučer nakon blamaže u Frankfurtu gdje je Bayern izgubio sa 5:1 i sve je dalje od titule.

Oglasi

Upravo je odbrana najveći problem Bavaraca koji i po povratku Manuela Neuera primaju puno golova, ali česti izostanci u svim linijama jednostavno su natjerale upravu da krene u realizaciju transfera.

Što se tiče transfera Arauja, nije nemoguć, naravno, ali Barcelona radi sve da ga zadrži. Njegov ugovor sa Kataloncima traje do 2026. godine, uz vrlo visoku oslobađajuću klauzulu, što je uobičajeno u Španiji. Ta klauzula iznosi čak milijardu eura, tako da Bayern nema mogućnost da ga kupi osim da njihova ponuda zadovolji Katalonce.

Sportski direktor Minhena Christoph Freund nedavno je za SPORT BILD objasnio: „Razmišljamo o tome šta je moguće. Ali zimski prozori nikada nisu laki. Želimo da uradimo pravu stvar, ne radi se o aktivizmu. Sada razgovaramo o nekoliko opcija jer imamo veoma velike ciljeve, kako u Bundesligi, tako i u Ligi šampiona".

Bayern predstavio prvo pojačanje za narednu godinu

Već je potvrđeno prvo potpisivanje Bayerna za narednu sezonu. Ove sedmice su rekordni šampioni Njemačke potvrdili transfer Bryana Saragose (22).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ofanzivni brzonogi igrač dolazi u Minhen iz Granade na ljeto po povoljnoj cijeni od oko 13 miliona eura (plus do dva miliona bonusa). Ostaće u Granadi na posudbi, a onda će pokušati da se izbori za svoje mjesto pod bavarskim suncem.

No, ko zna šta će se sve dešavati do kraja sezone u kojoj Bayern ima problema, naročito u Bundesligi, a ako se kriza nastavi, Tuchel bi mogao biti u opasnosti da ostane bez posla.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Naravno od ovoga nema ništa , ali nije to problem nego kakve vi valjate gluposti ,a i kasnite za svijetom informacijama sigurno jedno tri do četiri dana. Obavezno brišite stranicu !!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi