Ova tužba je dokaz da je Barceloni svaka marka neophodna - Sjetili su se nakon pet godina
Brazilac je samo godinu dana proveo u Kataloniji (AP Photo/Manu Fernandez)

Traže nešto manje od pola miliona eura

Ova tužba je dokaz da je Barceloni svaka marka neophodna - Sjetili su se nakon pet godina

M. Šljivak

Brazilac Malcom je u ljeto 2018. godine stigao u Barcelonu iz Bordeauxa za 41 milion eura i najavljivale su se velike stvari od ovog momka. Međutim, na Camp Nou nije pokazao apsolutno ništa i godinu dana kasnije za istu sumu je otišao u Zenit koji međutim nije ispoštovao obaveze bonusa i Barca je pet godina kasnije podigla tužbu.

Malcom je trebao biti nova velika zvijezda Barcelone. 41 milion eura plaćen je francuskom Bordeauxu, ali tada 20-godišnjak se nije snašao među velikim zvijezdama i ekspresno je otišao godinu dana kasnije.

Barca ga je prodala ruskom velikanu Zenitu iz St. Petersburga. Vratili su uloženi novac od 41 milion eura, a ruski tim se obavezao da će isplatiti i dodatni bonus od 490.000 eura u zavisnosti od učinka fudbalera.

Brazilac je u Rusiji igrao odlično. Postao je zvijezda tima, aktiviran je bonus kojeg međutim Zenit nikada nije isplatilo katalonskom timu.

Cifru od 490.000 eura Barca im nema namjeru oprostiti. Takva je finansijska situacija da je u Kataloniji svaki cent bitan i donijeli su odluku o tužbi.

Oglasi

"Barca je tužila Zenit i traži isplatu 490.000 eura od Zenita. Slučaj je pred Arbitražnim sudom za sport u Lozani. Saslušanje je zakazano za 22. mart i klub traži bonus koji nije isplaćen", piše Sport.

Katalonski velikan je u proteklim godinama imao ogromne finansijske probleme. Prodavali su vlastitu imovinu, odustajali su od velikih imena, te je dug koliko-toliko smanjen.

Ipak, on je još uvijek ogroman. Dužna je Barca oko milijardu eura i prava je sreća što je klub od velikog značaja za Španiju jer da je neko drugi odavno bi bio u niželigaškom društvu.

Treba istaći da je Malcom odigrao 24 utakmice za Barcelonu, zabio je četiri gola i upisao dvije asisstencije. Trenutno je član Al-Hilala iz Saudijske Arabije gdje igra zaista odlično.

Oglasi

Deco o prodaji zvijezda: "Ne znam još ništa"

Sportski direktor Barcelone Deco govorio je o potencijalnoj prodaji zvijezda narednog ljeta.

Mnogi klubovi zainteresovani su za Ronalda Arauja i Frenkieja De Jonga. Oni će biti meta ogromnih ponuda i cifri koje Barca možda neće moći odbiti.

Deco još uvijek nije siguran šta će se desiti: "Hoćemo li prodavati glavne igrače? Voljeli bismo da se to ne dogodi. Ne mogu vam još ništa reći. Vidjet ćemo", poruka je sportskog direktora kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca će morati u potragu i za novim trenerom. Xavi Hernandez je odlučio otići, a kao potencijalni kandidati se spominju Hansi Flick, Sergio Conceicao i Rafael Marquez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Znaci sad se i u spaniji marke koriste kakvi ste vi novinari na ovom portalu majko mila
1 0
Delegat
Molim te objasni kome je to 490 000 eura sica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi