Škarice Felixa odlučile meč u Cadizu, Barcelona nastavila lov na Real Madrid

Katalonci slavili sa minimalnih 1:0

Škarice Felixa odlučile meč u Cadizu, Barcelona nastavila lov na Real Madrid

Endin Čaušević

Xavi Hernandez večeras je odlučio da odmori većinu prvotimaca jer već u utorak Barcelona igra na svom terenu revanš četvrtfinala Lige prvaka protiv PSG-a, a iduće nedjelje ih čeka u Madridu okršaj protiv Reala.

Zbog toga smo u Barcelonu večeras gledali u sastavu u kojem više nikada sigurno nećemo, ali ono što je za Katalonce najvažnije jeste da su uspjeli da uopišu tri boda i nastave trku za Realom kada je titula u pitanju.

Početak utakmice u Cadizu nije bio previše lepršav jer smo gledali većinom igru između dva kaznena prostora.

Prvu šansu na meču imao je domaći tim u 22. minuti kada je Javi Hernandez pokušao, no Ter Stegen je odbranio. Nakon toga udarac je uputio i Juanmi, ali se mreža gostiju nije zatresla.

Barcelona je imala problema da stvori priliku i prvi put zaprijetila je u 33. minuti preko Forta čiji udarac je odbranio Ledesma.

Oglasi

No, samo četiri minute kasnije Barcelona je povela sa 1:0. Nakon prekida lopta je bila u petercu domaćih, a tu je fantastični Joao Felix izveo sjajne škarice i pogodio za vodstvo katalonskog kluba što je bio i odlučujući trenutak meča.

Barcelona je u 45. minuti mogla da udvostruči prednost kada je Fermin Lopet izašao sam na Ledesmu i odlično šutirao, ali jedan igrač domaćih s gol-linije je izbio loptu i spasio Cadiz.

U drugom poluvremenu Cadiz je bio opasniji i krenuo je po izjednačenje. Domaći su u 54. minuti preko Juanmija uspjeli da dođu do 1:1, ali opravdano je zbog ofsajda na kraju poništen ovaj pogodak.

U 59. minuti Ferran Torres mogao je da sve riješi jer je imao sjajnu šansu, no ponovo jedan defanzivac Cadiza u posljednji trenutak blokira udarac. Već u narednom napadu Ferran odlično daje loptu Felixu koji šutira tik pored stative domaćih.

Oglasi

Novu šansu Barca je imala u 70. minuti kada je pokušao Lamine Yamal, no ponovo se rezultat nije mijenjao.

Najveću šansu za izjednačenje Cadiz je imao u 79. minuti. Samassekou je fantastično šutirao s vrha kaznenog prostora, ali Ter Stegen nestvarnom reakcijom brani njegov udarac i spašava Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja susreta više nije bilo izglednijih prilika, te je Barcelona uspjela da slavi sa 1:0 i dođe do tri boda.

Katalonci su drugi na tabeli sa 70 bodova i imaju osam bodova manje od Real Madrida s kojim igraju naredne nedjelje na stadionu Santiago Bernabeu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Čist penal ne svira Cadizu
0 3
user1676235346
Kakav lov jesi ti dobar vec iduce kolo ce izgubit Real ce ih razbit
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi