Prije godinu dana iz Kustošije prešao u Barcelonu, a sada napravio transfer vrijedan 15 miliona eura

Faye ponovo šokirao sve

Prije godinu dana iz Kustošije prešao u Barcelonu, a sada napravio transfer vrijedan 15 miliona eura

Esmer Oštraković

Mladi Senegalac Mikayil Faye bio je u centru pažnje sredinom 2023. godine kada je iz redova Kustošije hrvatskog niželigaša prešao u Barcelonu.

Uspio je mladi Faye u omladinskoj Primeri odigrati 33 utakmice, te nije debitovao za prvi tim ovog kluba, ali koga sada briga za to.

Za manje od mjesec dana ovaj fudbaler će napuniti 20 godina, a sada je ponovo napravio novi senzacionalan transfer.

Iako nije upisao niti jedne jedine minute u dresu Barcelone ni to mu nije smetalo da napravi novi sjajan transfer i da za ogroman novac ode iz španskog giganta.

On će tako karijeru nastaviti u gigantu iz Portugala, a radi se o ekipo Porta koja je dogovorila njegovo dovođenje.

Oglasi

Barcelona je Fayea kupila prije samo godinu dana, a tada su ga Kustošiji platili ukupno 1.5 miliona eura.

Dakle, nakon 33 odigrane utakmice u B timu Barcelone Faye ne toliko impresionirao da je dogovorio odlazak u Porto i to za ogromnih 15 miliona eura.

Probali su u Barceloni zadržati Fayea, ali obzirom na financijsku situaciju u kojoj se nalaze to nije bilo moguće, te su bili primorani da ga prodaju.

Španski mediji tvrde da je Porto bio najkonkretniji, ali i najbrži, te je dogovorio njegov potpis za 15 miliona eura.

Ostaje da vidimo da li će odmah dobiti priliku da zaigra za prvi tim Porta ili će kao i u Barceloni prvo igrati za B tim.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Cijelu priču pratili su i iz Kustošije jer zbog UEFA-inog fonda solidarnosti i oni očekuju zaradu.

Pomenuti fudbaler je i omladinski reprezentativac Senegala, a za kadetsku reprezentaciju ove afričke zemlje skupio je deset nastupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AntiBot
Jbg Andy Bara moze prodat led eskimu. Mi nemamo dobrih menadzera, sto je jedan od kljucnih razloga sto ne pravimo jake transfere iz nase lige. Nama su menadzeri Husaric, Bulic i slicni tipovi. Jedini normalan je Zubanovic, ali on samo radi na turskom trzistu i nigdje drugo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi