Hansi Flick krenuo s otpisivanjem - Precrtao je Marcosa Alonsa

Napušta Barcelonu

Hansi Flick krenuo s otpisivanjem - Precrtao je Marcosa Alonsa

Eldar Ganibegović

Hansi Flick, novi trener Barcelone, polako rješava igračku križaljku. Sada je precrtao jednog igrača, a radi se o Marcosu Alonsu.

Marcos Alonso sljedeće sezone neće biti član Barcelone. Ovoga ljeta biti će slobodan igrač i može već da počne tražiti novi klub.

Nije ovo novost koja je bila tako neočekivana, s obzirom da je Marcos Alonso jako malo igrao minule sezone i pod komandom bivšeg trenera, Xavija Hernandeza.

Nastupio je na ukupno osam utakmica, tri u Ligi prvaka i pet u La Ligi. Na terenu je proveo ukupno 359 minuta, pa je ovakav rasplet bio očekivan.

Alonsu je ugovor istekao na kraju sezone. Barcelona je imala opciju automatskog produženja na još jednu sezonu, ali je nije iskoristila. 

Podsjetimo, Marcos Alonso je dijete Real Madrida iz kojeg je 2010. godine otišao u engleski Bolton.

Oglasi

Igrao je zatim u Fiorentini i Sunderlandu prije prelaska u Chelsea 2016. s kojim je postao i prvak Evrope.

U Barcelonu je stigao u ljeto 2022. godine kao slobodan igrač, te je prošle sezone osvojio titulu prvaka Španije s ovim timom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je treći igrač za kojeg se zna da napušta Barcelonu. Blaugrana je prodala Riada Betisu i Pedrolu Sampdoriji u transferima vrijednim po osam miliona eura.

Prinova, ako se može nazvati prinovom jer dolazi iz Akademije, je desni bek Hector Fort koji je priključen prvoj ekipi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi