Pred Olmom je najbitnije ljeto do sada - Interesa je mnogo, ali tim iz snova se iznenada "povukao"
FOTO:

Ništa od transfera kojem se nadao

Pred Olmom je najbitnije ljeto do sada - Interesa je mnogo, ali tim iz snova se iznenada "povukao"

Esmer Oštraković

Gotovo pa sigurno ovog ljeta Dani Olmo će napustiti redove Leipziga, te će svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Dosta dugo se govorilo da je upravo sjajni Olmo prioritet Barcelone i očekivalo se da će ubrzo ovaj gigant iz Španije krenuti po igrača koji je produkt njihove škole fudbala.

Ipak, kako stvari stoje nešto se promijenilo nakon što je Xavi Hernandez napustio klupu Barcelone ili možda bolje rečeno dolaskom Hansija Flicka na klupu ovog tima.

Olma navodno u Barceloni više niko i ne spominje, te se interno razgovara od dosta igrača, ali ovaj Španac navodno više nije u bilo kakvim kombinacijama.

Kako tvrde mediji iz Španije Olmo je jednostavno nestao sa spiska igrača koje bi u Barceloni htjeli dovesti za narednu sezonu.

Oglasi

Niko iz kluba još uvijek nije kontaktirao niti Olma, ali ni njegove predstavnike. Osim toga nikakva ponuda nije stigla na adresu Leipziga sa kojim Olmo ima ugovor do 2027. godine.

Olmo će svoju odluku o eventualnom odlasku iz Leipziga donijeti nakon Evropskog prvenstva koje mu naravno može donijet i nove ponude ukoliko odigra neke dobre utakmice.

Jasno je Olmu da ga prate i Bayern, te rivali iz Manchestera, kao i ekipa Liverpoola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Leipzig je Olo sitgao 2020. godine iz Dinama u transferu vrijednom 29 miliona eura, a Dinamo ima pravo na 20 posto od narednog transgera ovog igrača.

Predpostavlja se da će Leipzig za Olma tražiti 60 miliona eura, a to bi značilo i direktnu zaradu od 12 miliona eura za Dinamo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi