Barcelona deklasirala Getafe i pokazala da se ne predaje u borbi za odbranu titule

Katalonski klub slavio sa 4:0

Barcelona deklasirala Getafe i pokazala da se ne predaje u borbi za odbranu titule

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na svom terenu pobijedili Getafe sa 4:0 u meču 26. kola španske La Lige.

Izabranici Xavija Hernandeza došli su do tri boda protiv madridskog kluba i pokazali su da još uvijek ne odustaju tako lako od borbe za odbranu titulu bez obzira što Real Madrid ima čak osam bodova prednosti.

Barcelona je do prednosti u večerašnjem meču uspjela da dođe u 20. minuti kada je Kounde poslao sjajnu dugu loptu za Raphinhu koji izlazi sam na golmana Getafea i uspio je da pogodi za 1:0.

Do drugog gola domaći tim mogao je u samom finišu prvog dijela. Ponovo Raphinha izlazi sam na golmana Getafea i ovaj put odlučio je da doda loptu Felixu, ali je to uradio na očajan način i velika šansa otišla je u nepovrat.

Međutim, Barcelona je odličnom igrom u drugom poluvremenu uspjela da stavi tačku na večerašnju utakmicu.

Oglasi

Domaći su u 53. minuti došli do 2:0. Christensen odlično s desne strane šalje loptu u peterac gostiju gdje je usamljen bio Felix koji pogađa za 2:0 i slavlje na tribinama Montjuica.

Samo osam minuta kasnije na semaforu je bilo 3:0 za Barcelonu. Ovaj put Raphinha je uspio da se upiše u asistente, a pogodak za 3:0 zabio je Frenkie de Jong.

Konačnih 4:0 u 91. minuti utakmice postavio je Fermin nakon što je golman Getafea odbranio udarac Vitora Roquea, a mladi veznjak Barcelone odbijenu loptu poslao je u mrežu madridskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko dobrih prilika s obje strane, ali se rezultat nije mijenjao i Barca je zasluženo došla do tri boda.

Barcelona je druga na tabeli sa 57 bodova i ima pet bodova, ali i utakmicu više u odnosu na lidera Real Madrid koji sutra na svom terenu igra protiv Seville.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Zasluzena pobjeda Barcelone, a ne kao Real koji samo uz pomoc sudaca moze nesto da osvoji.
4 1
NodzeRM
Docepala se ciganija €vrica i odmah pobjedjuju.. kako sudije odradise utakmicu za ciganiju.. Sudije vs Getafe 4:0
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi