Haaland je prioritet Barceloni, ali zna se i ko je rezervna opcija ako ga ne uspiju dovesti

Srbijanski napadač na radaru Katalonaca

Haaland je prioritet Barceloni, ali zna se i ko je rezervna opcija ako ga ne uspiju dovesti

E. Čaušević

Barcelona se nalazi u velikoj finansijskoj krizi zbog čega klub nije odradio ljetni prelazni rok kako su planirali.

Barcelona je ovog ljeta ostala bez Lionela Messija kojem jednostavno nisu mogli ponuditi novi ugovor, a u klub su stigli Sergio Agueri i Memphis Depay koji su došli bez obeštećenja.

Katalonci jednostavno nisu imali novca da dovedu još neko zvučnije pojačanje zbog čega i nije previše iznenađenje što su tako loše otvorili novu sezonu.

Joan Laporta je izjavio da je glavni cilj Barcelone da ove sezone što više poprave finansijsko stanje kako bi se u narednoj sezoni okrenuli pojačanjima i rezultatima.

Novinar Gerard Romero objavio je sinoć da će narednog ljeta glavna meta ovog kluba biti Erling Haaland koji će na kraju sezone gotovo sigurno napustiti Borussiju Dortmund.

Haaland ima u ugovoru klauzulu da može otići za 80 miliona eura i navodno to Barca želi da iskoristi.

Norvežanin će biti prioritet narednog ljeta, ali u klubu su svjesni da moraju imati i rezervnu opciju jer je jasno da će Haalanda željeti dovesti pola Evrope, a gotovo svi veći klubovi su već pokazali interes za to.

Romero je objavio da će Barcelona u tom slučaju pokušati dovesti srbijanskog napadača Dušana Vlahovića koji igra u odličnoj formi već neko vrijeme u dresu italijanskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vlahović s Fiorentinom ima ugovor do ljeta 2023. godine i već je u nekoliko navrata odbio mogućnost da produži saradnju. Mnogi su sigurni da će ovaj 21-godišnjak narednog ljeta promijeniti sredinu, a da li će karijeru nastaviti baš u Barceloni ostaje nam da vidimo.

Srbijanski napadač je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao osam mečeva za Fiorentinu i zabio je već šest golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Sta ce tamo da mu smanjuju platu kako žele i kad žele.
4 2
makelele
Haaland uopste ne paše tikataka sistem, cak i kad bi nekim cudom sakupili dovoljno love za njega... haalandu pase najbolje klub poput reala, bayerna ili citya,
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi