Deco i Bojan Krkić otputovali u London na sastanak s novim trenerom Barcelone

Hansi Flick stiže umjesto Xavija?

Deco i Bojan Krkić otputovali u London na sastanak s novim trenerom Barcelone

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su danas da su Deco i Bojan Krkić otputovali danas za London, a uskoro su se pojavile informacije da je glavni razlog odlaska u Englesku sastanak s njemačkim stručnjakom Hansijem Flickom.

Sportski direktor Barcelone i njegov saradnik ukrcali su se danas u avion za London, a mnogima nije bilo jasno zašto Deco i Krkić putuju u Englesku.

Bilo je nekoliko špekulacija šta bi mogao biti glavni razlog njihove posjete, a čini se da je sada poznato zašto se nalaze u Londonu.

Katalonski Sport objavio je da Deco i Krkić u Londonu imaju dogovoren sastanak sa Hansijem Flickom koji je jedan od kandidata za novog trenera Barcelone.

Prema svemu sudeći Xaviju Hernandezu se sprema otkaz iako je tek nedavno potvrdio da ostaje u Barci. No, nakon nesuglasica s Joanom Laportom on će najvjerovatnije dobiti otkaz, te Barcelona traži novog trenera.

Nekoliko stručnjaka povezuje se s Kataloncima, a među njima je upravo i Flick koji je bez angažmana nakon što je napustio reprezentaciju Njemačke.

Oglasi

Sport tvrdi da će Deco i Krkić razgovarati s Flickom s kojim će biti i njegov agent Puni Zahavi, te navodno ostalo je da dogovore još neke sitne detalje oko ugovora, te se očekuje da Flick pristane na dolazak u Barcelonu.

Sastanak bi se trebao održati u jednom londonskom restoranu, a to je samo potvrda da je Flick najozbiljniji kandidat za preuzimanje kormila u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, i njegov agent Zahavi ima s Barcelonom odličan odnos i nije im trebalo dugo da dogovore mjesto i vrijeme održavanje ovog sastanka.

Navodno, nadali su se da će moći od javnosti sakriti razlog putovanja u London, no nije dugo trebalo da informacije procure u javnost.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi