Katalonce kao da je neko prokleo: Užasne vijesti za Barcelonu nakon jutrošnjeg treninga

Portugalac van stroja

Katalonce kao da je neko prokleo: Užasne vijesti za Barcelonu nakon jutrošnjeg treninga

Endin Čaušević

Barcelona prolazi kroz najveću krizu ove sezone jer je prije nekoliko dana Villarreal slavio na Montjuicu sa 5:2, a tu noć Xavi Hernandez najavio je svoj odlazak. No, tu nije bio kraj loših vijesti za katalonski klub jer se jutros na treningu desila najgora moguća stvar.

Xavi je nakon ispadanja iz Kupa kralja i poraza od Villarreala odlučio da saopšti da je donio odluku da napusti Barcelonu, te da će na klupi katalonskog kluba ostati do kraja ove sezone.

On je poručio da ga ništa ne može natjerati da promijeni svoju odluku jer je svjestan da je došlo vrijeme da trenersku klupu prepusti nekom drugom.

Jasno je da Barcelona prolazi kroz veliku krizu jer su očekivanja pred početak sezone bila dosta velika, a već sada se zna da neće biti ni blizu toga.

Međutim, pored svih tih loših stvari koje Barcelona prolazi u prethodnom periodu za Katalonce je na jutrošnjem treningu stigao novi šok.

Oglasi

Naime, portugalski reprezentativac Joao Felix morao je ranije napustiti trening jer je zadobio povredu i u prvi mah se vidjelo da je to ozbiljna situacija.

Prve informacije koje stižu iz Barcelone govore da je Portugalac istegao ligamente zgloba desne noge. Joao Felix će sutra odraditi detaljne preglede, ali već sada je jasno da ga čeka nešto duža pauza.

Felixova povreda je za Xavijev tim još jedan težak udarac, ali ni Portugalcu nije lako. On igra u Barceloni na posudbi iz Atletico Madrida i čini sve da Katalonci otkupe njegov ugovor, ali mu ne ide onako kako je planirao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski sport navodi da će najvjerovatnije biti čak tri sedmice van terena i da je upitan za okršaje protiv Napolija u osmini finala Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi