Novi dan novi izbor: Ništa od Flicka i Klopp, treći čovjek preuzima Barcelonu

Klazula 10 miliona eura

Novi dan novi izbor: Ništa od Flicka i Klopp, treći čovjek preuzima Barcelonu

Admin Čaušević

Sportska administracija Barcelone već se bacila na posao kako bi pronašla Xavijevu zamjenu na klupi Barce nakon što je trener javno otkrio da nakon 30. juna više neće biti šef stručnog štaba Katalonaca. Do sada se spominjalo nekoliko imena.

Neće to biti uopšte lak izbor. Barcelona ne smije pogriješiti pošto će se ova takmičarska godina završiti bez osvojenog trofeja, osim ako se ne desi čudo u Ligi prvaka.

Jurgen Klopp, Hansi Flick pa i Mikel Arteta su tokom vikenda spominjanji kao mogući Xavijevi nasljednici. Međutim, ponedjeljak je donio novo ime. U pitanju je Roberto de Zerbi.

Italijan je jedno od imena o kojem se ozbiljno priča u katalonskom divu nakon što radi odličan posao u Brightonu. Joan Laporta želi trenera koji već ima iskustva na međunarodnom nivou koji spaja mladost i energiju i gladan je pobjeda.

De Zerbi s Brightonom ima ugovor do 2026. godine, a Galebovi bi najradije produžili saradnju te umetnuli klauzulu od 20 miliona eura, dvostruko veću od aktuelne.

Oglasi

Bez obzira što bi morali platiti u Barceloni smatraju da je De Zerbi najbolja opcija, barem tako tvrde izvori madridske Marce.

Perspektivni stručnjak je naglo napredovao u protekle dvije sezone, a jednostavno su svi odušvljenje načinom na koji vodi Brighton pošto ih je prošle sezone odveo i do Evrope.

Inače, De Zerbi se počeo spominjati i kao novi trener Liverpoola nakon što je Klopp baš kao i Xavi odlučio da digne sidro na kraju sezone.

Nakon što su njegovi izabranici eliminisali Sheffield United u FA Cupa Italijan je stao na loptu i nije želio previše govoriti o špekulacijama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nisam sada na to fokusiran. Moj fokus je na mojim igračima, mom timu, navijačima klubu. Imamo još mnogo toga za uraditi do kraja sezone pa ćemo onda vidjeti za budućnost", rekao je on.

U Barceloni su očekivali da će s dolaskom Xavija krenuti putevima stare slave. Prošle sezone su osvojili i La Ligu, međutim aktuelna takmičarska godina je sve osim obećavajuća pa će imenovanje novog trenera biti jako teška odluka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadis1981
O boze... Decko bolan pa de Malo mozga ubaci u taj clanak svega ti... Haj sto bas lupetas Al sto 3 trenera ubacujes u pricu e Vala AFERIM. Nama citava drzava otprilike ovako strucna kao doticni gospodin Koji potpisuje ovaj clanak ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi