I Jurgen Klopp na meti Barcelone: Nijemac u startu otpisao petoricu igrača katalonskog kluba?

Pišu engleski mediji

I Jurgen Klopp na meti Barcelone: Nijemac u startu otpisao petoricu igrača katalonskog kluba?

Endin Čaušević

Xavi Hernandez u subotu je iznenadio fudbalsku javnost objavom da će na kraju sezone sigurno napustiti Barcelonu. Odmah su počele špekulacije oko toga ko bi mogao biti novi trener katalonskog kluba, a u sve je sada uključen i Jurgen Klopp.

Nakon što je Barcelona poražena na Montjuicu od Villarreala (2:5) odmah nakon utakmice Xavi je saopštio da napušta klubu katalonskog kluba na kraju sezone i da svoju odluku sigurno neće mijenjati.

Naravno, nije dugo trebalo da španski mediji krenu sa špekulacijama oko toga ko bi mogao preuzeti Barcelonu na ljeto, a već se pojavio veliki broj trenerskih imena koji se povezije s ovim klubom.

No, mediji u Engleskoj otišli su korak dalje i objavili da navodno čak postoji mogućnost da Jurgen Klopp bude novi trener Barcelone iako je to teško očekivati.

Klopp je samo nekoliko sati prije Xavija objavio da napušta Liverpool na kraju sezone i da će sigurno barem godinu dana uzeti odmor kako bi napuio baterije i razmotrio opcije za nastavak karijere.

Oglasi

Međutim, engleski Telegraph piše da bi Klopp mogao već na ljeto put Barcelone i da je navodno razgovarao s Joanom Laportom.

Čak su objavili da je Klopp poručio Laporti da bi morao napraviti ozbiljne rezove u igračkom kadru, ali i omogućiti ozbiljnu sumu novca za pojačanja ukolio želi da on preuzme klubu Barcelone.

Telegraph navodi da je Klopp u startu poručio da petorica igrača Barcelone ne bi imala mjesta kod njega, a to su navodno Sergi Roberto, Oriol Romeu, Marcos Alonso, Joao Felix i Raphinha.

Oglasi

Međutim, pitanje je koliko su informacije engleskih medija provjerene zbog činjenice da je Klopp čvrsto rekao da u narednih godinu dana nikoga neće trenirati od klubova, ali i reprezentacija.

Hansi Flick realnija opcija za Barcelonu

Što se tiče novog trenera katalonskog kluba čini se da je Hansi Flick mnogo realnija opcija. Španski i njemački mediji navode da je on prva želja Laporte i da nije nemoguće da njemački stručnjak dođe u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Flick se s Barcelonom povezivao i prije nekoliko godina i bio je u kontaktu s Laportom, ali tada se klub odlučio upravo za Xavija.

Ovaj 58-godišnji stručnjak je trenutno bez posla jer je u septembru dobio otkaz na klupi reprezentacije Njemačke. Najbolje rezultate ostvario je s Bayernom s kojim je osvojio skoro sve što je mogao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Koliko si bolestan endine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi