Barcelona, Juventus, Sevilla, Lazio i sada SPAL?

Caceres uskoro napušta Olimpico

Barcelona, Juventus, Sevilla, Lazio i sada SPAL?

Već odavno je na marginama, ove sezone je skupio samo četiri nastupa u prvenstvu i jasno je da se karijera, barem ona na vrhunskom nivou, Martina Caceresa bliži kraju.

Za Caceresa je sve krenulo nizbrdo još u Juventusu, kojeg je napustio 2016. godine. Nakon pola godine pauze zaigrao je za Southampton, pa se vratio u Italiju i obukao dres Verone.

Upravo nakon transfera iz Verona u Lazio u januaru ove godine se činilo da će Caceresova karijera oživjeti, ali 31-godišnji Urugvajac ove sezone gotovo da i ne igra.

Skupio je ukupno osam nastupa za Lazio (četiri u Seriji A i četiri u Ligi Evrope), pa je sve izvjesnije da se neće dugo zadržati na Olimpicu.

Caceresov ugovor važi do narednog ljeta, a italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio sada saopštava da su za njegove usluge zainteresovani SPAL i Parma.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je Parma nešto "zagrijanija", ali se i SPAL već raspitivao za Caceresa i u iskusknom Urugvajcu vidi pojačanje koje bi moglo, prije svega svojim iskustvom, pomoći ekipi u borbi za opstanak.

Podsjetimo, Caceres je stigao u Evropu 2007. godine, a od tada je bio član Villarreala, Recreativa Huelve, Barcelone, Juventusa, Seville, Southamptona, Verone i Lazija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi