Zbog svog izgleda došao u centar pažnje: Gdje je nestao "penzioner" iz Lazija?

Joseph Minala pao u zaborav

Zbog svog izgleda došao u centar pažnje: Gdje je nestao "penzioner" iz Lazija?

Endin Čaušević
Teme:

Joseph Minala je fudbaler koji je prije pet godina bio u centru pažnje fudbalske javnosti jer niko nije vjerovao da ovaj igrač Lazija ima svega 17 godina.

Minala je preko noći postao hit u svijetu, ali ne zbog svojih igara već zbog svog izgleda. Ovaj Kamerunac je tada tvrdio da ima samo 17 godina, a izgledao je kao fudbaler koji je već neko vrijeme u zasluženoj penziji.

Lazio je tada objavio da je tačno da Minala ima 17 godina, te da imaju dokaze za to. Iako se očekivalo da se zadrži na fudbalskoj sceni nakon svega to se nije desilo. Minala je u Seriji A odigrao samo tri utakmice i nikada nije dobio pravu šansu u Laziju.

Prethodnih pet godina igrao je većinom na posudbama, no već nekoliko mjeseci niko ne zna gdje se nalazi. Minala se jletos prema podacima Lazija vratio s posudbe iz Salernitane, no više podataka o njemu nema.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je zvanično još uvijek igrač Lazija nije poznato da li trenira s ekipom ili je na nekoj novoj posudbi. Pored Salernitane igrao je na posudbi u Bariju, te za rezerni tim kluba s Olimpica. U Seriji B odigrao je 74 utakmica i postigao osam golova uz četiri asistencije. Prema zvaničnim informacijama sada ima 22 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti