Pjanić priznao da se kaje zbog odlaska u Barcelonu, za neuspjeh u ovom klubu okrivio jednog čovjeka
FOTO: EPA

Morao je da ode jer je želio ispuniti san

Pjanić priznao da se kaje zbog odlaska u Barcelonu, za neuspjeh u ovom klubu okrivio jednog čovjeka

Esmer Oštraković

Kada je 2020. godine Miralem Pjanić potpisao za Barcelonu svi su imali velika očekivanja od njega jer je igrao u zaista fenomenalnoj formi prije svog prelaska na Nou Camp.

Nije Pjanić krio da mu je san bio da potpiše za ovaj veliki klub, te da zaigra u dresu Barcelone, ali stvari se nakon njegovog odlaska u Španiju nisu odvijale kako je on očekivao.

Dovela ga je Barcelona za 60 miliona eura iz Juventusa, ali Pjanić nije ispunio očekivanja i nije se naigrao u ovom klubu. Nakon godinu dana Barcelona ga je poslala na posudbu u Bešiktaš.

Kada se vratio iz Bešiktaša čekalo se rješenje oko njegove sudbine, a Barcelona je 2022. godine odlučila da ga besplatno pusti u Ujedinjene Arapske Emirate.

Pjanić je u nedavnim izjavama direktno okrivio samo jednog čovjeka za svoj neuspjeh u Barceloni. Radi se o treneru Ronaldu Koemanu.

Oglasi

"Da sam znao u kakvoj se finansijskoj krizi nalazi Barcelona ne bih nikada prešao u Barcelonu. Imao sam i drugih ponuda, ali Barcelona je bila moj san.

Ronald Koeman nije dorastao takvom poslu i takvom klubu kao što je Barcelona", jasan je bio Pjanić direktno okrivivši Koemana za svoj neuspjeh u ovom klubu.

Kod Koemana je Pjanić odigrao 30 utakmica, a za to vrijeme nije uspio upisati niti jednu asistenciju, kao ni postići ni jedan gol.

Sa druge strane Miralem Pjanić smatra da je pun pogodak napravio sa odlaskom iz Rome u Juventus 2016. godine.

"Bio sam u Rimu pet godina i imao sam mnogo ponuda. Juventus me htio dovesti na kraju treće godine, ali sam ostao jer sam osjeća oda imam još toga da dam Romi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nismo uspjeli da osvojimo nešto i odlučio sam probati nešto drugo. Znao sam da je to prava odluka. Želio me i PSG, ali ja sam odabrao Juventus i ne kajem se zbog toga", rekao je Pjanić.

Ove sezone Miralem Pjanić je odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima za Sharjah i upisao je osam asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi