Bogati Arapi nemaju granica: Stigla je nevjerovatna ponuda za Lewandowskog, kako će Barca reagovati?

Poljak je ranije govorio na ovu temu

Bogati Arapi nemaju granica: Stigla je nevjerovatna ponuda za Lewandowskog, kako će Barca reagovati?

Samir Mlaćo

Bogati Arapi nemaju granica u dovođenju nogometaša. Novac im nije nikakav problem, te koriste sve načine da dovedu poznata imena u svoju zemlju.

Španski Sport danas donosi pomalo nevjerovatnu vijest.

Naime, jedan saudijski klub poslao je ponudu Barceloni za Roberta Lewandowskog od čak 40 miliona eura.

Ponuda je stigla posljednjeg dana prelaznog roka, ali to ne važi za Saudijsku Arabiju gdje prelazni rok traje do 20.septembra.

Prema informacijama iz Španije u Barceloni neće ni pomisliti na bilo kakav dogovor sa Arapima.

Oglasi

Žele zadržati iskusnog Poljaka, svjesni koliko će im on značiti u novoj sezoni.

Popularni Lewa je za 45 miliona eura u Barcelonu stigao iz Bayern Munchena. Ove sezone upisao je jedan pogodak u tri utakmice, a prošle sezone u 34 ligaške utakmice upisao je 23 pogotka.

Ranije je Poljak dobio pitanje o tome šta bi učinio da dobije ponudu iz Saudijske Arabije.

"Imam ugovor sa Barcelonom i uopšte ne razmišljam o Saudijskoj Arabiji. Imam trenutno druge prioritete, iako vidim šta se događa tamo. No, to se mene ne tiče", kazao je Lewandowski.

U Barceloni će biti uzbudljivo danas. Njeno rukovodstvo se doslovno "kupa u znoju". Pokušavaju da iznađu način kako da dovedu dvojicu nogometaša, ali i da registruju Gavija.

Klub radi na potpisivanju Joaa Felixa iz Atletico Madrida i Joaa Cancela iz Manchester Cityja. Obojica su blizu prelaska na Camp Nou, no istovremeno i jako daleko.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napadač Atletico Madrida se pojavio kao prava opcija za Barcu, usred skorog prelaska Ansua Fatija u Brighton & Hove Albion, dok bi Ez Abde trebao put Betisa, koji je spreman da ga plati 10 miliona eura.

Transfer guru Fabrizio Romano sugeriše da su je Felixova velika želja da zaigra u Barci, pošto je u Madridu ionako otpisan. Traži se način da se transfer realizuje. Za sada je najizglednije da Portugalac dođe na posudbu, s tim da Atletico zahtijeva osam miliona eura i da Barca pokrije kompletnu platu nogometaša.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi