U Barci se "kupaju u znoju": Rade na dva velika transfera, a ne mogu registrovati ključnog igrača

Sve je manje vremena

U Barci se "kupaju u znoju": Rade na dva velika transfera, a ne mogu registrovati ključnog igrača

Edmir Škorić

Posljednji je dan ljetnog prijelaznog ruka u Ligama petica, a rukovodstvo Barcelone definitivno ima najviše posla. Sati prolaze, a Katalonci nikako ne pronalaze rješenje da registruju svog ponajboljeg igrača, a uz to žele da dovedu još dvije zvijezde.

U Barceloni će biti uzbudljiv dan. Njeno rukovodstvo se doslovno "kupa u znoju". Pokušavaju da iznađu način kako da dovedu dvojicu nogometaša, ali i da registruju Gavija.

Klub radi na potpisivanju Joaa Felixa iz Atletico Madrida i Joaa Cancela iz Manchester Cityja. Obojica su blizu prelaska na Camp Nou, no istovremeno i jako daleko.

Napadač Atletico Madrida se pojavio kao prava opcija za Barcu, usred skorog prelaska Ansua Fatija u Brighton & Hove Albion, dok bi Ez Abde trebao put Betisa, koji je spreman da ga plati 10 miliona eura.

Transfer guru Fabrizio Romano sugeriše da su je Felixova velika želja da zaigra u Barci, pošto je u Madridu ionako otpisan. Traži se način da se transfer realizuje. Za sada je najizglednije da Portugalac dođe na posudbu, s tim da Atletico zahtijeva osam miliona eura i da Barca pokrije kompletnu platu nogometaša.

Oglasi

Vode se ključni razgovori između Atletica i Barcelone, dok nogometaš čeka zeleno svjetlo da krene put Katalonije, ali isto tako je svjestan da nije nemoguće da ostane bez željenog transfera i da nastavi grijati klupu Jorgandžija.

S druge strane, Manchester City je konačno dobio zvaničnu ponudu Barcelone za pozajmicu Cancela. Ovo predstavlja ključni korak za Katalonce jer žele da ugrabe desnog beka u završnici prijelaznog roka.

Manchester City je spreman da pusti iskusnog defanzivca u Barcelonu, ali takođe žele da sve plate igrače na sebe preuzme Barca.

Cancelo je navodno spreman pristati na smanjenje plate kako bi opet zaigrao u La Ligi. Katalonski klub nije u situaciji da mu plati punu godišnju platu, pa će smanjenje koje Cancelo predlaže uveliko olakšati posao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, kao i u slučaju Felixa, Cancelo takođe može izvisiti, budući da su u pitanju sati. Oba igrača, kao i Barcelona i njeni navijači, uvjereni su da će se na kraju sve dobro završiti.

Prijelazni rok traje do ponoći, a dolasci Felixa i Cancela uz registraciju Gavija ključni su problemi kojima se bave na Camp Nouu, dok je u drugi plan sada otišla ligaška utakmica protiv Osasune, koja je na programu u nedjelju od 21 sat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Cancelo opet u Bayern
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi