Barcelona će dobiti novog kapitena, niko ne može da vjeruje kome će Xavi dati traku

Njega nisu očekivali

Barcelona će dobiti novog kapitena, niko ne može da vjeruje kome će Xavi dati traku

Endin Čaušević

Nakon što su Sergio Busquets, Gerad Pique i Jordi Alba odlučili da napuste Barcelonu bilo je jasno da će Xavi Hernandez morati izabrati nove kapitene, a španski Sport objavio je da je trener katalonskog kluba donio poprilično iznenađujuću odluku.

Pique je početkom godine odlučio da se penzioniše i napustio je Barcelonu, a članovi katalonskog kluba od ovog ljeta više nisu ni Busquets i Alba koji su bili na listi kapitena.

Jedini s te liste koji je ostao u ekipi je Marc-Andre ter Stegen i očekivalo se da bi njemački golman mogao da bude prvi kapiten Barcelone u novoj sezoni, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Barcelona će uskoro objaviti listu četiri nova kapitena i bit će jasno kome će pripasti uloga prvog kapitena.

Ta odluka je u rukama Xavija i navijači su se nadali da će to biti Ter Stegen koji je pokazao vjernost Barceloni prethodnih godina, a iako nije ponikao u La Masiji mnogi smatraju da je zaslužio kapitensku traku.

Oglasi

Međutim, čini se da Xavi ne može protiv tradicije Barcelone i kako stvari stoje prvi kapiten će biti igrač koji je prošao La Masiju, a to je Sergi Roberto.

Do prije samo godinu dana Roberto je bio na izlaznim vratima kluba, ali je uspio da se nametne Xaviju i čak dođe do mjesta prvog kapitena što očito niko nije očekivao.

Katalonski Sport piše da će Ter Stegen biti drugi kapiten i njemu će ići traka oko ruke kada Roberto ne bude na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče preostala dva mjesta kandidati su Ousmane Dembele, Frenkie de Jong, Pedri, Ronald Araujo i Robert Lewandowski.

Očekivalo se da bi Sergi Roberto mogao biti na listi kapitena za novu sezonu, ali malo ko je očekivao da će baš on biti prvi kapiten katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi