Pomalo i nerealno: Lionel Messi u supermarketu kao 'obični' čovjek, to odavno nije doživio

Argentinac je baš ovog ljeta krenuo u nove izazove

Pomalo i nerealno: Lionel Messi u supermarketu kao 'obični' čovjek, to odavno nije doživio

Samir Mlaćo

Lionel Messi će uskoro i zvanično biti predstavljen u Inter Miamiju, što se već dugo čeka.

Spominjalo se da će Messi se vratiti u Barcelonu, no on se odlučio za odlazak u Ameriku.

Nogomet i nije toliko popularan u Americi, iako je Argentinac velika zvijezda i jasno je da ga svi mogu brzo prepoznati.

Ipak, Messi se pojavio u jednom supermarketu i sa porodicom birao hranu.

Mnogi ga nisu prepoznali, što pokazuju i fotografije, koje jasno govore da je Messi imao potrebni mir i vremena da izabere ono što mu je potrebno.

Tek rijetki su ga prepoznali i zamolili za 'selfie', na što je i pristao.

Oglasi

Da se Messi pojavio u bilo kojem supermarketu u Evropi, nastao bi pravi haos i pitanje je koliko bi mu sati trebali da izađe u susret svima koji bi imali želju za fotografijom.

To Messiju svakako i odgovara, jer je ranije bilo nemoguće da sa porodicom ode u supermarket, a da ga niko ne zapazi.

Iako još uvijek nije predstavljen kao član Inter Miamija, jedan od vodećih čelnika ovog kluba i većinski vlasnik, Jorge Mas je govorio o detaljima postignutog ugovora sa Argentincem.

Ono što najviše zanima sve je svakako visina plate koju će zarađivati višestruki osvajač Zlatne lopte. Zarađivat će više nego u PSG-u, ali ni blizu kao što je mogao u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Mas je otkrio da će Messijeva plata biti između 50 i 60 miliona i to prvenstveno zahvaljujući sponzorima poput Applea.

"Godišnja plata Messiju će biti između 50 i 60 miliona eura, ključan je bio doprinos Applea i MLS-a", kazao je Mas.

nteresantno da dužina ugovora kojeg će Messi potpisati još uvijek nije otkrivena i to je ono što je zaintrigiralo javnost.

Proteklih mjeseci iz Saudijske Arabije kapiten Gaučosa je dobijao nevjerovatne ponude, a navodno mu je čak Al Hilal nudio 400 miliona eura po sezoni.

U poređenju plate u Inter Miamiju sa onim u Saudijskoj Arabiji Messi sada neće biti ni blizu svojih dugogodišnjih rivala Karima Benzeme i Cristiana Ronalda.

Kao što je poznato Benzema je potpisao za Al Ittihad uz godišnju platu od 100 miliona, dok Ronaldo u Al Nassru na godišnjem nivou zaradi 200 miliona.

Iako neće igrati u Saudijskoj Arabiji, Messi sa vlašću ove zemlje ima potpisane razne sponzorske ugovore pa tako samo za promociju zaradi 22.5 miliona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti