Lionel Messi novi igrač Inter Miamija!

Kako se najavljivalo danas

Lionel Messi novi igrač Inter Miamija! · Udarna vijest

E. Škorić

Argentinski reprezentativac se neće vratiti u Barcelonu, ne ide ni u Saudijsku Arabiju, nego će igrati za Inter Miami. Objavio je to provjereni novinar Fabrizio Romano, a sada se čeka zvanična potvrda.

Messi (35) imao je bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, dok se njegov bivši klub Barcelona svim silama borio da ga vrati, a ipak ponuda iz Sjedinjenih Država je na kraju bila najbolja za njega i njegovu porodicu.

Tako će osvajač Svjetskog prvenstva u Kataru igrati za klub čiji je jedan od vlasnika legendarni David Beckham.

Bazna plata argentinskog čarobnjaka bit će 50 miliona dolara, ali tu su brojni bonusi koji će ga učiniti jednim od najplaćenijih na svijetu, iako ne nastupa u Saudijskoj Arabiji.

On će imati i procente zarade od glavnih sponzora MLS-a Adidasa i Applea. To će mu platu dodatno povećati do poprilično velikih granica, a ponuđena mu je opcija da kupi i jedan MLS tim nakon okončanja karijere.

Oglasi

Sada se jedino očekuje da se i zvanično potvrdi kraj višemjesečne sage. Messi je prethodno dvije sezone igrao za PSG, osvajao naslove u Francuskoj, ali ne i Ligu prvaka s PSG-om.

Nakon što mu je istekao ugovor, donio je odluku da napusti Pariz, a bilo je jasno da će na kraju krenuti u neku egzotičnu avanturu, iako su se navijači Barce zaista nadali da će opet kročiti na stadionu Camp Nou.

Sezonu u kojoj je postao prvak svijeta i najtrofejniji igrač ikada okončao je zvižducima navijača PSG-a, nezadovoljnih što nakon samo dvije godine napušta njihov klub.

Messi je u karijeri zabio 806 golova i asistirao 357 puta. Sa Svjetskim prvenstvom u Kataru zaključio je osvajanje svih mogućih trofeja na reprezentativnoj i klupskoj razini.

Top Komentari

komentator1
Hahahahaha Jedini Ameri su pristali da uzmu tele koje placa izrael
5 2
amadeus21
Omg!!! Pa gdje je ta beskrajna ljubav prema svom klubu?? Bladi hel, izdade ih za par milioncica XD cifut odvratni
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti