Barcelona ponudila Suareza Juventusu?!

Kataloncima potreban novac za veliki transfer

Barcelona ponudila Suareza Juventusu?!

Nije ovo prvi put ovog ljeta da se pojavljuju glasine da čelnici Barcelona i Juventusa jedni drugima nude igrače ili razmjene istih. Ipak, posljednje glasine govore o moućem senzacionalnom transferu.

Naime, Barcelona je navodno ponudila Luisa Suareza Juventusu, a prodajom iskusnog Urugvajca želi dobiti još novca koji joj je potreban za finansiranje Neymarovog transfera iz PSG-a, o kojem se ne prestaje špekulisati.

Katalonci se čitavog ljeta "udvaraju" Neymaru u želji da ga vrate na Nou Camp, a kako se bliži kraj prelaznog roka u Španiji tako i stižu špekulacije o sve ozbiljnijim pokušajima Barce da realizuje njegov transfer.

Dijelom tih pokušaja navodno je postao i Suarez, prenose mediji u Italiji. Tačnije, Barcelona je spremna odreći se usluga svog iskusnog napadača, koji je trenutno povrijeđen, kako bi novac od njegove prodaje preusmjerila u realizaciju Neymarovog transfera.

Juventus je i dalje u potrazi za novim napadačem, nakon što nije uspio dovesti Romelua Lukakua, a još uvijek nije poznata ni Icardijeva sudbina.

Suarez nije prvi izbor Juventusa, ali bi Stara dama mogla doći u iskušenje da dovede Urugvajca ukoliko ne uspije osigurati usluge nekog drugog napadača prije nego što se uđe u sami finiš prelaznog roka.

Dakle, ukoliko se Neymar zaista vrati na Nou Camp to neće nužno značiti i povratak "MSN-a".

Potražite više informacija na temu La Liga:

U međuvremenu je PSG u novu sezonu ušao bez Neymara koji i dalje nije potpuno spreman, a kapiten "Svetaca" Thiago Silva je u posljednjim izjavama istakao da se nada da će najveća brazilska zvijezda ostati na Parku prinčeva.

"Naravno da nam nedostaje. Nadam se da će, na kraju, moći ostati sa nama jer je on nevjerovatan dečko, nezamjenjiv igrač za ekipu. Moramo sačekati i vidjeti šta će biti do kraja prelaznog roka", izjavio je, između ostalog, Thiago Silva.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti