Već je spakovao kofere, a onda je zazvonio mobitel s porukom koju ni sam nije očekivao da je moguća

Bio je već otpisan

Već je spakovao kofere, a onda je zazvonio mobitel s porukom koju ni sam nije očekivao da je moguća

Endin Čaušević

Barcelona će na ljeto sigurno napraviti velike promjene kada je igrački kadar u pitanju i špekulisalo se da će Sergi Roberto biti među prvim igračima koji će napustiti klub, ali čini se da je došlo do velikog preokreta.

Nakon što je Xavi Hernandez početkom godine saopštio da će na kraju sezone napustiti Barcelonu mediji u Španiji počeli su špekulisati o tome koji igrači će krenuti Xavijevim stopama.

Prvi na toj listi našao se kapiten katalonskog kluba Sergi Roberto za kojeg mnogi smatraju da neće imati više mjesta u Barceloni kada Xavi napusti klub.

Upravo Xavi bio je najzaslužniji što je Roberto prošlog ljeta produžio ugovor s Barcelonom na još godinu dana. Xavi je bio taj koji se izborio za njegov ostanak iako su ga Joan Laporta i društvo već bili otpisali.

No, iako mnogi vjeruju da će Roberto napustiti Barcelonu ukoliko Xavi zaista ode iz kluba Mundo Deportivo navodi da je došlo do neočekivanog preokreta.

Iako je imao problema s povredama ove sezone Roberto je odigrao nekoliko zapaženih utakmica u prethodnom periodu i čini se da bi mu to moglo donijeti ostanak u Barceloni.

Oglasi

Mundo Deportivo jutros je objavio da su čelnici Barcelone kontaktirali Roberta prije nekoliko dana i da su mu saopštili da žele da on ostane u klubu što je i njega samoga iznenadilo.

Barcelona želi da ponudi Robertu produženje ugovora na još godinu dana i kako stvari stoje kapiten katalonskog kluba će ostati u Barci iako su ga već davno svi otpisali.

Ovaj 32-godišnjak je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Barcelonu za koju je debirovao još 2013. godine. Nekoliko puta je bio na izlaznim vratima kluba, ali svaki put uspio je nekako da se spasi.

Pisalo se da na stolu ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, ali je Roberto zbog privatnih razloga istu odlučio da odbije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Povezivao se i s pojedinim klubovima iz Sjedinjenih Američkih Država, no čini se da je sada ostanak u Barceloni najizglednija opcija što zaista niko nije očekivao da je moguće da se desi.

U dosadašnjem dijelu sezone Roberto je odigrao 17 mečeva u svim takmičenjima, dao je tri gola i upisao dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi