Ludnica u svlačionici Barcelone: Kada su vidjeli šta radi Dembele vratio se osmijeh na lica navijača

Francuz odigrao sjajan meč

Ludnica u svlačionici Barcelone: Kada su vidjeli šta radi Dembele vratio se osmijeh na lica navijača

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć slavila ubjedljivo sa 4:0 u El Clasicu protiv Real Madrida.

Katalonski klub je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone, te je ponizio svog najvećeg rivala na Santiago Bernabeu.

Xavi Hernandez je još jednom pokazao da je bio pravo rješenje za klub, te da Barcelonu lagano, ali sigurno vraća na stare staze slave. Iako je rezultat bio 4:0 Barca je mogla i ubjedljivije da savlada kraljevski klub.

Odličan meč sinoć je odigrao i Ousmane Dembele koji je dobio šansu od prve minute i to je bio pun pogodak Xavija.

Dembele je pravio nevjerovatne probleme Nachu na desnoj strani, te je Francuz bio najzaslužniji što je Barcelona nakon prvog poluvremena vodila sa 2:0. Dembele je oba puta bio asistent, a golove su zabili Aubameyang i Araujo.

Nakon utakmice nastala je ludnica u svlačionici Barcelone gdje su igrači ovog tima slavili pobjedu, a u centru pažnje navijača bio je upravo Dembele.

Oglasi

Mnogi su shvatili da je Dembele ponovo sretan na terenu i van njega i da uživa u fudbalu. Njegovo raspoloženje se drastično promijenilo što se vidi na snimku gdje je upravo Dembele bio vođa ovog slavlja.

Već je poznato da Dembeleu na kraju ove sezone ističe ugovor s Barcelonom i da je on u nekoliko navrata početkom godine odbio da produži saradnju, ali mnogi smatraju da će doći do preokreta.

Iako su čelnici Barce tražili od Xavija da Dembele do kraja utakmice sjedi na klupi on ih nije poslušao i odlučio je da će Francuz igrati bez obzira što je odlučio da napusti Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je vratilo Dembeleu izgubljeno samopouzdanje, a očito je i da je Xavi dobro znao šta radi. Sada svi uveliko pišu da će Dembele ostati i produžiti ugovor jer je shvatio da je bitan dio ekipe koja se vraća u sami vrh.

Od dolaska Xavija na Barcinu klupu Dembele je odigrao ukupno devet utakmica i upisao je čak devet asistencija i uspio je zabiti jedan pogodak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Minut šutnje za sve pale navijače penal madrida.Stop invasion!
8 4
Arnel925
Europa Liga ekipa haha
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi