Stigla je velika ponuda - Ter Stegen na kraju sezone napušta Barcelonu?
FOTO: EPA

Španci tvrde da je dobio sjajnu ponudu

Stigla je velika ponuda - Ter Stegen na kraju sezone napušta Barcelonu?

Esmer Oštraković

Od ranije je svima poznato da će Xavi Hernandez na kraju sezone napustiti klubu Barcelone, te da će ova ekipa ekipa u novu sezonu ući sa novim šefom stručnog štaba.

Postoji mogućnost i da ekipa Barcelone u narednoj sezoni izgleda dosta drugačije nego što je to sada slučaj. Sasvim je sigurno da će novi trener imati neke želje kada je riječ o novim igračima.

Osim toga pitanje je i da li će otpisati nekog od fudbalera koji su već tu, ali naravno i da neki igrači na koje bi eventualno računao može prihvatit eventualnu ponudu koju dobije.

Jedan od igrača za kojih se očekuje da bi mogao napustiti Barcelonu na kraju sezone je golman Marc-Andre ter Stegen. Kako prenose španski mediji on je dobio "veliku" ponudu iz Saudijske Arabije.

Još uvijek mediji iz ove zemlje nisu otkrili više detalja o navodnoj ponudi koja je stigla na njegovu adresu, ali Relevo tvrdi da se radi o timu Al-Ittihada koji je poslao ponudu.

Oglasi

Ramon Planes, čovjek koji trenutno radi u Al-Ittihadu, a vezan je za Barcelonu trebao bi biti ključ ovog transfera jer nagovara Ter Stegena da prihvati ponudu koja je stigla.

Ter Stegena ugovor za Barcelonu veže sve do 2028. godine i praktično je ove sezone postao kapiten ovog tima jer prvi kapiten Sergi Roberto skoro da i ne igra.

Jasno je da Ter Stegen ima veliku važnost za Barcelonu, ali obzirom da se nalaze u problemima sa finansijama navodno bi uprava ovog kluba mogla prihvatiti ponudu za svog golmana.

Navodno će se u Barceloni desiti velike promjene na kraju sezone, a dva odlaska su skoro pa potvrđena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klub ti tako po završetku sezone trebali napustiti defanzivac Jules Kounde i Brazilac Raphinha, ali sigurno je da ukoliko odu iz Barcelone to neće biti jedini odlasci.

Al-Ittihad je već pokazao da želi velike zvijezde u ekipi, a ranije su doveli Karima Benzemu, N'Golo Kantea i Fabinha. Kako stvari stoje sada kreću po Ter Stegena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi