Šta se to preko noći promijenilo? Xavi je danas rekao ono što navijači zaista nisu očekivali

Nije gotovo

Šta se to preko noći promijenilo? Xavi je danas rekao ono što navijači zaista nisu očekivali

Edmir Škorić

Barcelona je danas deklasirala Getafe sa 4:0 u meču 26. kola španske La Lige, čime je pokazala da ne odustaje od odbrane titule.

Raphinha, Joao Felix, Frenkie de Jong i Fermin Lopez zabili su za katalonsku ekipu, koja je dospjela na drugo mjesto sa 57 bodova. Ima pet bodova zaostatka za vodećim Real Madridom, koji doduše ima i utakmicu manje.

No, današnji uvjerljiv trijumf dokaz je da Barcelona neće odustati od titule do posljednjeg kola, iako se u jednom trenutku činilo da Katalonci neće imati snage da se bore sa Kraljevima i da u potpunosti gube korak.

Na kraju utakmice Xavi (44) je rekao kako je oduševljen igrom svoje ekipe- Katalonci su smanjili zaostatak za Real Madridom, a trener sanja o duploj kruni, La Ligi i Ligi prvaka.

U najvažnijem međuklupskom takmičenju Barcelona je u osmini finala remizirala s Napolijem rezultatom 1:1, a o plasmanu će odlučivati ​​uzvrat u Španiji.

Oglasi

“Uvijek je važno pobjeđivati ​​kod kuće. Morali smo pokazati najbolju verziju sebe. Nedostajala nam je uvjerljiva utakmica. Bila je to jako dobra utakmica. Pokazali smo da možemo dobro napadati kada razumijemo stvari. Bila je to dobra utakmica sa svih tačaka gledišta", poručuje Xavi i dodaje:

"Mislim da je rano, ali postoje realne opcije za borbu za naslov. Nisam bacio ručnik. U dobrom smo trenutku i moramo vjerovati".

"Vršili smo pritisak na Gironu i Real Madrid. Ali moramo pobjeđivati ​​u svojim utakmicama. U igri smo i dalje u La Ligi i Ligi prvaka. Nažalost, nismo u Superkupu i Kupu", rekao je Xavi, a prenosi Marca .

Xavi je ranije najavio odlazak iz Barcelone na kraju sezone, pa se uveliko traga za njegovim nasljednikom. Xavi je tokom press konferencije upitan ko bi mogao da dođe umjesto njega, a on je odgovorio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mora imati Barcelonin DNK, što su imali svi koji su bili ovdje, ali sve ovisi o sportskom direktoru Decu i predsjedniku Laporti".

Inače, jednim od kandidata samtar se Thomas Tuchel, spominje se i njegov sunarodnjak Hansi Flick, ali ima tu još nekoliko dobrih trenerskih imena na listi želja Laporte.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Ljeto 2023. Sastanak Pereza i Tebasa. Dogovorena taktika. I kad zapne, srediti sa sudijama. Vidjelo se protiv Almerije. Uhodan sistem, samo treba sprovesti u djelo. Tako da Xavi priča gluposti, zna i on sam kakva je to mafija.
5 3
Vienner
Barsa igra u gostima kod Atl. Bilbao, Atl. Madrid. Girone i Real Madrida maximalan broj bodova iz te 4 utakmice je 6 znaci tesko ce zaostatak nadoknadit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti