Marcelo Brozović je preko noći postao legenda svjetskih razmjera - Razlog je sasvim jednostavan

Odbio Saudijce zbog mnogo manje ponude

Marcelo Brozović je preko noći postao legenda svjetskih razmjera - Razlog je sasvim jednostavan

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Marcelo Brozović (30) ne želi igrati fudbal u Saudijskoj Arabiji. Dok mnoge zvijezde jure prema novcu u ovu zemlju, ovaj 30-godišnji veznjak želi u Barcelonu i to je jedini posao koji ga zanima.

Inter je prihvatio ponudu Al Nassra za prodaju Marcela Brozovića. Ipak, u svemu se nešto pita i hrvatski veznjak koji je odlučio odbiti veoma unosnu ponudu iz Saudijske Arabije.

Brozović je odbio platu od 20 miliona eura godišnje. Čak se i našalio na komentar jedne navijačice da je tražio 40 miliona eura.

"50 je dovoljno", napisao je Brozović uz osmijeh.

Hrvatski fudbaler jedan je od rijetkih koji je odbio ogromnu ponudu iz Saudijske Arabije. Od fudbalera iz regiona to su pored njega napravili još samo Luka Modrić i Edin Džeko.

Oglasi

A karijeru bi Broz mogao nastaviti u Barceloni. Jasno je poručio kako želi igrati u katalonskom velikanu i to je dokaz da mu novac nije najbitniji u životu, te je kao Modrić i Džeko postao apsolutna legenda među istinskim fudbalskim fanovima.

"Ako Barcelona napravi finansijsku konstrukciju i pošalje zvaničnu ponudu, Marcelo Brozović će potpisati. On je veoma zainteresovan za Xavijev projekat i spreman je sačekati još nekoliko dana", piše AS.

Brozović je dakle spreman da odbije ogromnu ponudu kako bi igrao fudbal na visokom nivou i vidjet ćemo hoće li mu se želja ispuniti.

Marcelo Brozović je proteklih sedam godina proveo u Interu. Stigao je iz Dinama za samo pet miliona eura i bio je zaista odlična kupovina tima s Giuseppe Meazze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ugovorom za ovaj klub vezan je do ljeta 2026. godine. U dosadašnjem dijelu karijere odigrao je ukupno 330 utakmica i ima učinak od 31 gola i 43 asistencije u dresu italijanskog velikana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
E kako Džeku ugurašte ovdje
2 1
struja
Sjeti se nesto Vide....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi